Vágólapra másolva!
Bár a Tom Hanks főszereplésével leforgatott Terminál gyalázatosan nyitott, még így is jócskán felülmúlta az Argót, amelyre az első hétvégéjén csak feleannyian voltak kíváncsiak, mint a Kontrollra.
Vágólapra másolva!

Az amerikai rendező igaz történeten alapuló romantikus drámájában a Forrest Gump sztárján kívül Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci és Diego Luna látható. A Terminál-ra múlt hét csütörtöki bemutatója óta a fővárosban 19 934-en váltottak jegyet, ez pedig messze a leggyengébb teljesítmény egy Spielberg-filmtől. A Haley Joel Osment főszereplésével leforgatott AI - Mesterséges értelem, amely az eddigi legkevesebb néző rekordját tartotta, 24 955 embert vonzott a filmszínházakba négy nap alatt.

A reklámkampány nyilvánvaló hiányosságai ellenére (a főszonzor az utolsó pillanatban kiszállt, így nem kerültek ki az óriásplakátok) 12 614-en voltak a budapesti Argo-nézők. Ez azonban jócskán elmarad az idei év legnagyobb magyar premierjét produkáló Magyar vándor 45 670-es nézőszámától, s Antall Nimród nagy sikerű debütáló alkotásának, a Kontroll nézettségének (24 079) is alig valamivel több mint felét tudta csak begyűjteni a suttyófilm. A fentiek ellenére a becslések szerint akár a 100 ezres országos nézőszámot is elérheti Árpa Attila debütáló opusza.

A képregény-adaptációk hosszú sorát gazdagító Pokolfajzat amerikai sikere ellenére nálunk kissé hűvös fogadtatásra talált, s csupán 7380 embert tudott jegyvásárlásra ösztökélni. A 24 című tévésorozatból ismert Elisha Cuthbert főszereplésével leforgatott tinifilm, a Szüzet szüntess ennél is gyengébben muzsikált, 6211 nézőjével azonban a műfaján belül átlagos teljesítményt nyújtott.

A kifinomultabb alkotásokra rájárt a rúd a hétvégén, így az [origo] filmklubban is bemutatott Berlinale-győztes Fallal szemben című igazán kiváló német-török drámára mindössze 693-an váltottak jegyet.