Jude Law Laurence Olivier-vel játszik

Vágólapra másolva!
A 13 éve elhunyt színészről készült felvételek feltűnnek majd a brit szívtipró és Gwyneth Paltrow főszereplésével leforgatott Sky Captain and the World of Tomorrow című sci-fi akciófilmben.
Vágólapra másolva!

A 28 éves Kerry Conran által rendezett Sky Captain and the World of Tomorrow különlegessége, hogy a hús-vér szereplők jeleneteit kizárólag az úgynevezett kék háttér előtt forgatták le. A környezetet, illetve a háttereket Cornan saját kezűleg készítette, három éven keresztül. Az összeillesztést szintén saját készítésű számítógépes programjával oldotta meg, s ez forradalmi változást jelenthet a filmkészítés szempontjából.

A Sky Captain and the World of Tomorrow 1939-ben játszódik, New York-ban, ahol egyre-másra kezdenek eltűnni a vezető tudósok, s egy idő után hatalmas, repülő robotok tűnnek fel a város felett, s megkezdődik a pusztítás. Egy fiatal újságírónő (Paltrow), a összefüggést gyanít a két dolog között. A harci gépezetekkel a legvakmerőbb pilóta, Sky Captain (Law) és a kőkemény pilótanő, Franky (Angelina Jolie) veszik fel a harcot.

Olivier úgy kerül az idén bemutatásra kerülő filmbe, hogy Cornan a színészlegenda fiatal korában készült felvételeket használt fel arra, hogy a robotsereg kegyetlen vezérét - aki csupán hologram formájában lesz majd látható a filmben - életre keltse.

"Egy valóra vált álom, hogy úgymond együtt szerepelhetek Sir Laurence-szel" - nyilatkozta Law az idei Comic-Con International elnevezésű sci-fi konferencián. "Az ellenfelemet játssza, aki számtalanszor szóba kerül a film során, s így az ember már nagyon várja, hogy az utolsó néhány percben megláthassa őt."

A párbeszédekhez egy ma élő színész kölcsönözte a hangját a Spartacus-ban is látható Olivier-nek. Law elmondása szerint azért használták az elhunyt színészről készült felvételeket, mert Cornan nem talált olyan embert, aki megfelelő hitelességgel tudta volna alakítani a robotok kíméletlen parancsolóját. A Sky Captain and the World of Tomorrow szeptember 17-én kerül majd az amerikai mozikba.