Vágólapra másolva!
Bár legutóbbi filmjei kemény kritikákat kaptak, az Oscar-díjas színésznő csillaga újból felragyoghat, ugyanis egy sor nagyformátumú moziban szerepel majd a közeljövőben.
Vágólapra másolva!

Angelina legújabb munkáját hazai rajongói is láthatják, hiszen nemrég került a mozikba az Életeken át című thriller, amelyben partnereit Ethan Hawke és Kiefer Sutherland alakítja. A hátborzongató alkotásban a 29 éves színésznő Illeana Scott különleges ügynököt alakítja, aki az FBI kötelékében bűnözők személyiségeinek a feltérképezésével foglalkozik. Annak érdekében, hogy hitelesen eljátszhassa a szerepet, Angelinát a központi nyomozóiroda dolgozói világosították fel a profilozók életéről.

"Általában igen érzékeny emberek, akik könnyen bele tudnak helyezkedni a gyanúsítottak személyiségébe" - nyilatkozta a színésznő. "Számomra is ezért volt érdekes ez a szerep, hiszen a színészkedés is arról szól, hogy valaki más bőrébe bújunk. Azonban a világért sem dolgoznék ezen a területen, mivel akkor a sorozatgyilkosok világában kellene élnem nap mint nap. A legsokkolóbb az a tény volt, hogy ezek az emberek az esetek legnagyobb többségében teljesen olyanok, mint mi. Családjuk, gyerekeik, szép házuk van, és mégis ilyen borzasztó dolgokat tesznek."

Az urak is örülhetnek, a formás idomokkal megáldott szépség ugyanis rejtett bájait sem takargatja az Életeken át-ban. A színésznő nemrégiben azt nyilatkozta, 40 éves koráig elvállal hasonló jeleneteket, utána azonban már nem, ugyanis örökbe fogadott gyermeke, a kambodzsai Maddox akkor lesz 14 éves.

Angelina elmondta, a Tomb Raider második része után nem hiszi, hogy az ő főszereplésével készül még film a kalandornő Lara Croftról. A színésznő szerint az első rész forgatásán még kényelmetlenül érezte magát, azonban Az élet bölcsője teljesen olyan lett, mint amilyennek szerették volna. Ennek ellenére egyik kalandfilm sem volt túlzottan sikeres a mozikban.

2004 lehet azonban az az esztendő, amikor az Észvesztő-ben nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő Oscar-díjával kitüntetett Jolie hosszabb szünet után visszatér a reflektorfénybe. Az Életeken át-on kívül ugyanis nemrégiben öt filmet forgatott le, amelyek közül az összes a mozikba kerül majd még az idén.

Angelinát legközelebb a Jude Law és Gwyneth Paltrow főszereplésével leforgatott retró sci-fiben, a Sky Captain and the World of Tomorrow-ban láthatják a rajongók. A különleges látványvilággal rendelkező filmet egy végzett egyetemista számítógépes programjának a felhasználásával forgatták le, s gyakorlatilag a szalagra vett jelenetek legnagyobb részét kék háttér előtt rögzítették, majd a digitális technika segítségével montírozták a színészek mögé a díszleteket, amelyeken a programot is kifejlesztő Kerry Conran - aki rendezője is a Sky Captain-nek - több mint három évig dolgozott. Angelina Franky Cook századost, a vakmerő pilótát alakítja a fantasztikus filmben.

Sky Captain and The World of Tomorrow és az Alexander

Ezután a Némó nyomában babérjaira törő animációs filmhez, a Shark Tale-hez kölcsönzi a hangját, olyan sztárok mellett, mint Robert De Niro, Will Smith, Renée Zellweger, Jack Black, Martin Scorsese és Peter Falk. A rajzfilm után pedig jön a nagy dobás, az Oliver Stone által jegyzett Nagy Sándor-film, az Alexander, amelyben Colin Farrell, Jared Leto, Anthony Hopkins, Val Kilmer és Rosario Dawson partnere lesz Olympia szerepében.

A nagyszabású történelmi filmet egy igazi különlegesség követi. Az eredetileg Hitchcock által jegyzett Mr. és Mrs. Smith című romantikus kalandvígjáték egy látszólag szürke hétköznapjait élő házaspárról szól. A férj (Brad Pitt) és a feleség (Jolie) azonban rájönne, hogy valójában mindketten bérgyilkosként tevékenykednek, s ami még ennél is fontosabb, egymást jelölték ki számukra célpontul. A Bourne-rejtély-t is rendező Doug Liman által készített filmben a legutóbb a Starsky és Hutch-ban komédiázó Vince Vaughn is feltűnik majd.

A sort pedig egy újabb történelmi film, a Love and Honor zárja, amelyben Jolie Nagy Katalin cárnőt alakítja majd. A Vasálarcos rendezőjének, Randall Wallace-nak legújabb alkotásáról több információ egyelőre még nem áll rendelkezésre, ugyanis a produkció még csak az előkészületi fázisban tart.

Angelina a filmezés mellett fiának, a már említett Maddoxnak szenteli az idejét, s jelenleg keresi az igazit is, annak ellenére, hogy Colin Farrelltől kezdve Val Kilmeren át Olivier Martinezig mindenkivel hírbe hozták a forgatások során.

"Igen, ha lehetne hinni a bulvárlapoknak, akkor végigmentem mindhárom film stáblistáján" - tréfál Angelina. "Ha ez így lenne, alighanem egy perc időm sem lett volna, hogy leforgassak három filmet."

Hollywood egyik legkívánatosabb dívája tehát továbbra is facér, s emellett a gyámügyi hivatallal is harcolnia kell, ugyanis nemrégiben felröppent a hír, hogy el akarják tőle venni Maddoxot, mivel kiderült, hogy a kisfiút édesanyja egyszerűen eladta egy örökbefogadásokat intéző amerikai cégnek. Angelina azonban kifejtette, anyatigrisként védi majd a gyerekét, s mindent megtesz annak érdekében, hogy az otthonról kitaszított fiú továbbra is élvezhesse a dúsgazdag színésznő gondoskodását és szeretetét.