Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Már csak néhány hét van hátra a május 16-i premierig, a rajongók már sorban állnak a mozik előtt, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, egyre több részlet szivárog ki a Csillagok háborúja sorozat új epizódjával kapcsolatban.

Ahogy az egyik filmelőzetesből is kiderült, az egyik fő konfliktust az okozza, hogy miközben Anakin védelmezi Amidalát, egymásba szeretnek. Márpedig egy Jedi nem lehet szerelmes. Emiatt ellentét alakul ki Anakin és Kenobi között, mert a mester szerint azifjú Skywalker gyorsan halad a lovaggá válás útján, ezért magasabb rendű célokra kellene koncentrálnia.

Azok a mozinézők, akik utálták a rajzfilmszerű Jar Jar Binks-et, készüljenek a legrosszabbra: egy újabb, teljesen számítógéppel generált szereplő fog megjelenni a filmvásznon, Dexter Jettster néven. Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) a film során végig nyomoz, megpróbálván kideríteni, hogy ki akart merényletet elkövetni a királynőből szenátorrá lett Amidala ellen. Eközben fontos információt szerez meg Dextertől, aki a Lucasfilm szerint a negyvenes évek detektívfilmjeinek szereplőire hasonlít. Koszos inget, pecsétes kötényt hord, a nadrágja majdnem lecsúszik róla - és mellesleg négy karja van.

A klasszikus filmekből és A Gyűrű Szövetségéből egyaránt ismert Christopher Lee alakítja a rendszerrel elégedetlen Dooku gfófot, aki egy szeparatista szövetség oldalán okoz kavarodást a Galaktikus Köztársaságban. Mint kiderül, ő volt az első részben elhunyt Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) mestere.

Mindenki kedvenc drodijai, C-3PO és R2-D2 természetesen újra megjelennek. C-3PO már befejezettebb állapotban lesz, mint az első filmben, de a külseje még mindig nem lesz olyan kiforrott, mint ahogy a klasszikus trilógiában megszoktuk. Inkább úgy fog kinézni, mint akit talált, össze nem illő fémdarabokból raktak össze.

Samuel L. Jackson ezúttal nem csak a Jedik "bibliáját" fogja citálni a filmben. Az általa alakított karakter, Mace Windu most megmutatja a Ponyvaregényből ismert másik arcát is, azaz alaposan elintéz néhány szereplőt. Mace tudja, hogy közeleg a háború, és teljes harckészültégben van. Jackson saját elmondása szerint imádta az Errol Flynn filmeket, ezért örült, hogy végre mozgalmas harci jelenetekben játszhatott.

Egy új Star Wars film mindig legalább egy új bolygót jelent - legyen az a felhőkkel borított Bespin, az erdőkkel teli Endor, vagy a két nép uralta Naboo. A Klónok támadásában két új planéta is feltűnik: Kamino és Geonosis. Kamino az a végtelen óceánok uralta hely, ahol Kenobi és Jango Fett a zuhogó esőben megküzdenek egymással - ahogy ezt a filmelőzetesekben is láthattuk. Ezen a bolygón hozzák létre a klónhadsereget. Az őslakosok vékony nyakú, elegáns lények, akik a sci-fi klasszikus korszakára emlékeztetnek. Geonosis ezzel szemben egy Mars-szerű világ, ahol a rovarszerű őslakosok robothadsereget építenek. Három szörny is él ezen a bolygón, akik konfliktusba kerülnek a Jedikkel: leginkább bikára, oroszlánra és egy hüllőre emlékeztetnek.

Lucast többen kritizálták amiatt, hogy a film címe, A klónok támadása a sci-fi filmgyártás évtizedekkel korábbi stílusára utal. A rendező azt nyilatkozta az Entertainment Weeklynek, hogy ez teljesen tudatos választás volt, mert az új epizód egyetlen hatalmas kalandfilm, a tradícionális értelemben, tipikus vasárnapi matiné Hollywood aranykorából. Szerinte azok a filmek nagyszabásúak voltak, tele energiával, ármánnyal, izgalommal, aminek köszönhetően a közönség teljesen kikapcsolódhatott - és Lucas most ezt az érzést akarta újrateremteni.

(Forrás: Solaria.hu)

Korábban:

McGregor nem szereti a Baljós árnyakat
A Star Wars-rajongók elkezdték a sorbaállást
Jackson Jedihez méltó halált akar
Sikert aratott az új Star Wars-film kalózkópiája
Neten a legújabb Star Wars előzetes

Ajánlat:

Klónháborúk - Az új Star Wars film negyedik előzetese