Superman végre feltámadhat

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nicolas Cage már búcsút intett a kék sztreccsruhának

A hírek szerint a filmre még legalább két évet kell várni, hiszen. McG-nek előbb le kell forgatnia a Charlie angyalainak folytatását, amelyben újra összeáll az első résszel 100 millió dolláros bevételt produkáló trió, Diaz, Barrymore és Liu.

15 év telt el azóta, hogy az utolsó Superman mozit, a Superman IV-et bemutatták. A jogtulajdonos, Warner Bros először 1996-ban gondolt arra, hogy új életet lehel a szuperhős kalandjaiba. A projekttel Kevin Smith rendezőt keresték meg, aki hozzákezdett a forgatókönyv megírásához Superman Lives címmel.

Nem sokkal később Smith kiszállt a filmtervből, és helyére a Batmannel már sikeresen megbirkózó Tim Burton került. Burton konkrét főszereplővel, Nicolas Cage-dzsel szállt be a munkálatokba, sőt a mellékszerepekre is megvoltak a kiszemeltjei Kevin Spacey és Chris Rock személyében. Burton több forgatókönyvírót is megbízott a script elkészítésével, ám a Warner végül megálljt parancsolt a kreatív direktornak. A stúdió azért húzta be a vészféket, mert a költségvetés túllépte a 140 millió dolláros határt. Ennyi pénzért már nem kellett a film, és Burton szedhette a sátorfáját.

A stúdió a kudarc és a pocsékba ment drága forgatókönyvek ellenére nem tett le Superman kalandjairól. Az elmúlt években olyan neveket hoztak összefüggésbe a mozival, mint Oliver Stone vagy a Dínó című mozival sikert aratott Ralph Zondag.

A Superman-film megvalósulása azért is biztosnak tűnik, mert teljesen beleillik a Warner Bros. uralkodó filmpolitikájába, amely a folytatásos sikerfilmeket részesíti előnyben. A stúdió a Mátrix és a Harry Potter film folyatatásának elkészítése mellett a Batman-mítoszt is tovább szövi. Ashley Judd főszereplésével már forgatják a Macskanő önálló kalandjait bemutató szuperprodukciót, amely kitűnő előétel lehet a Supermanre kiéhezett rajongóknak.

Korábban:

Superman Rod Stewart fiát üldözte

Ajánlat:

Hivatalos Superman-oldal

Fórum:

Negatív szereplők és antihősök

Könyvajánló:

Szuperhősök