A hét filmbemutatói

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Zoolander, a trendkívüli

Színes, feliratos amerikai filmvígjáték

Ben Stiller Mike Myers nyomában jár. Az Apádra ütök! sztárja ugyanis új filmjében egy szupermodellt alakít, amely ugyanannyira hihetetlen alapszituáció, mint Myers Austin Powers, a szuperkém szerepében. Persze pont a történet abszurditása az, amely a humorforrást szolgáltatja, így a közönség a film kezdetétől érzékeli, hogy az alkotók szeme előtt egyetlen cél lebegett: minél több könnyen fogható poént nyújtani az embereknek.

A történet szerint Derek Zoolander (Ben Stiller) éppen negyedszer indul harcba az év férfimodellje címért, ám ezúttal komoly vetélytársa is akad a feltörekvő szépfiú, Hansel (Owen Wilson) személyében. A díjat végül az ondolált szőke újonc nyeri, így Derek rádöbben, hogy az ő ideje lejárt. És mit tehet egy kiselejtezett szupermodell? Hát elmegy szénbányásznak. A baj csak az, hogy a kétkezi munkás apuci (Jon Voight) nem örül fiának. Zoolander így nem tehet mást, mint visszatér a divatszakmába. Hősünk miközben vissza szeretné szerezni megtépázott hírnevét, szövevényes összeesküvésre bukkan, amelyet leleplezve ismét a csúcsra jut.

Hamvadó cigarettavég

Színes magyar film

Magyarország első számú dívájának, Karády Katalinnak az élete hosszú idő óta foglalkoztatja a magyar filmeseket. A tervből végül Bacsó Péter keze alatt született meg a film, amely a színésznő életének legizgalmasabb időszakát, a II. világháború éveit dolgozza fel. Karády életében ekkor két férfi töltött be fontos szerepet. Élete szerelme a fontos pozíciót betöltő kémfőnök, és a jóbarát, egy csóró dalszövegíró Süti, akinek zsidó származása miatt bujkálnia kell.

A film főszerepeiben Nagy-Kálózy Esztert, Rudolf Pétert és Cserhalmi Györgyöt láthatja a közönség. Hármuk közül egyértelműen Nagy-Kálózy vállalta a legkockázatosabb feladatot, hiszen egy olyan legenda bőrébe kellett belebújnia, akinek hangja, mozdulatai, tekintete szinte utánozhatatlan.

O

Színes, feliratos amerikai film

A film szervesen illeszkedik abba a hollywoodi vonulatba, amely a klasszikus drámákat, regényeket igyekszik fogyaszthatóvá tenni a fiatal közönség számára. A recept szerint a sikerhez mába áthelyezett történet, fiatal szereplők és dögös zene kellenek. A mozgalom jegyében a stúdiók az utóbbi időben olyan filmekkel örvendeztették meg a közönséget, mint a 10 dolog, amit utálok benned, a Kegyetlen játékok, a Spinédzserek vagy a mezőnyből egyértelműen kiemelkedő Rómeó és Júlia Baz Luhrmann rendezésében.

Az alkotók ezúttal Shakespeare egyik legtöbbet játszott drámáját, az Othellót dolgozták fel. A történetet Ciprusról egy középiskolába helyezték, ám a szerelmespárt ezúttal is egy fekete fiú (Mekhi Phifer) és egy fehér lány (Julia Stiles) alakítja. A fiú a kosárlabdacsapat sztárja, aki elnyeri a dékán lányának a szívét. Boldogságuk azonban nem tarthat örökké, mert szerelmüket féltékenységből tönkreteszi az intrikus Hugo, akit a tinilányok legújabb bálványa, Josh Hartnett alakít.

A Fekete Tigris könnyei

Színes, feliratos thai film

Romantikus, akciódús képeslap érkezett a magyar mozikba a messzi Thaiföldről. A filmet valószínűleg a Tigris és Sárkány sikerét követően az ázsiai filmek iránt megnövekedett érdeklődésnek köszönhetjük.

A sztori egyszerű, és unalomig ismert. A gazdag lány beleszeret a törvényen kívüli hősbe, aki egy idő után az ország leghírhedtebb banditájává válik. A filmet azonban nem az elcsépelt történet miatt, hanem az európai szemnek szokatlan képi világa és ebből következően sokszor nevetésre ingerlő jelenetei (thai banditák cowboy kalapban) miatt érdemes megnézni.

Ne szólj száj!

Színes, feliratos amerikai thriller

Ismét egy olyan thrillert gyártott Hollywood, ahol a jóképű, korosodó pszichológus válik a gonosz célpontjává. A lélekgyógyászok ezzel lassan már az ügyvédeket is lekörözik a legkedveltebb karakterek listáján. Richard Gere (Dermesztő szenvedélyek) és Bruce Willis (Az éj színe) után ezúttal Michael Douglas kerül pácba.

Dr. Nathan Conrad (Douglas) lányát elrabolja a gonosz bűnöző (Sean Bean - Férfias játékok, Viharos hétfő), és azzal fenyegeti meg az aggódó apát, hogy megöli csemetéjét, amennyiben nem segít neki. Az emberrabló egy titkos kódot akar, amelyet viszont csak a pszichiáter egyik súlyos traumán átesett paciense ismer. Conradnak nincs más lehetősége, mindenáron ki kell szedni betegéből az információt. A filmmel Douglas visszatér a krimikhez, amelyeken belül az esendő, de veszély esetén végletekig küzdő karakterekre specializálódott.