Első kép Batman új ruhájáról

Vágólapra másolva!
Az Entertainment Weekly jóvoltából először láthatunk hivatalos képet az ötödik Batman-film főhőséről, akinek fekete álarca alatt az Amerikai pszicho unatkozó sorozatgyilkosa, Christian Bale rejtőzik. A sztárszereposztással készülő film, amely a hős előéletét mutatja be, 2005 nyarán kerül bemutatásra.
Vágólapra másolva!

Christian Bale olyan sztárok után húzhatja fel a denevérember-jelmezt, mint Michael Keaton, Val Kilmer, vagy George Clooney. A Batman Begins címre keresztelt film főhőséről először láthatunk hivatalos képet.

A legendás képregényhős fiatal éveit bemutató ötödik epizód parádés szereposztással készül. A főszerepben látható Christian Bale ellenfelét Az utolsó szamuráj-ban nyújtott teljesítménye alapján Oscar-díjra jelölt Ken Watanabe alakítja majd, szerelmét pedig a magyar tévénézők számára leginkább a Dawson és a haverok című tinisorozatból ismert Katie Holmes formálja meg. Bruce Wayne mindig hűséges inasát az angol színészlegenda, Sir Michael Caine játssza, míg Dr. Jonathan Crane szerepében a szintén angol Cillian Murphy, a 28 nappal később főhőse lesz látható. Wayne cégét, a Wayne Enterprises-t irányító Lucius Fox szerepében Morgan Freeman tűnik majd fel, de ott lesz az illusztris társaságban az átváltozóművész Gary Oldman is, mint a Denevérembert segítő nyomozó, Jim Gordon őrmester. Wayne mentorának szerepében pedig a hasonlóan nagynevű hórihorgas ír színészt, Liam Neesont láthatjuk majd.

A Batman Begins a Michael Keaton, Kim Basinger és Jack Nicholson főszereplésével leforgatott legelső Batman filmet megelőző időszakba repíti a mozinézőt. A fiatal Wayne szülei meggyilkolása után Ázsiába utazik, hogy a híres nindzsa-vezértől, Ra's al Ghul-tól tanuljon. Miután hazatér Gotham City-be, szomorúan tapasztalja, hogy a városban rendkívüli erőre kapott a bűnözés és a korrupció. Miután birtoka alatt egy titkos barlangrendszert fedez fel, Wayne új személyiséget ölt, és esténként Denevéremberként száll szembe Gotham City gonosztevőivel.

A rendezői székben az a Christopher Nolan ül, aki néhány éve rengeteg elismerést gyűjtött be Memento című thrillerjével. A forgatókönyvet a Penge és a Holló szkriptjét is jegyző David S. Goyer-rel közösen írta a rendező. Az eddigi legsötétebb, legborongósabb Batman-filmnek igérkező alkotás forgatásai márciusban kezdődtek meg Izlandon.