A király visszatér bemutatója megduplázta Wellington lélekszámát

Vágólapra másolva!
A Gyűrűk Ura-trilógia zárófilmjének bemutatója alkalmából 100 ezer rajongó zarándokolt az új-zélandi Wellingtonba, ahol Peter Jackson rendező és alkotótársai először mutatták meg A király visszatér képsorait. Az ünneplő tömeg épp annyi emberből állt, amennyiből a város lakossága.
Vágólapra másolva!

A Gyűrűk Ura-trilógia záró epizdójával nem lesz olyan szerencsénk, mint a Mátrix-sorozat utolsó darabjával, melyet hazánkban is akkor mutattak be, amikor a világon mindenütt. A király visszatér-re január 8-áig várnunk kell, noha a legtöbb országban december közepén kerül vászonra, Új-Zélandon pedig már meg is ünnepelték a premiert.

A hétvégi díszbemutatót hagyományosan Wellingtonban tartották, ahol minden korábbinál nagyobb tömeg gyűlt össze A király visszatér tiszteletére. Csaknem 100 ezren tolongtak a mozi bejáratánál, vagyis éppen annyian, ahányan a kisvárost lakják. Peter Jackson rendező és az eseményen megjelent színészek - Sir Ian McKellen, Orlando Bloom, Liv Tyler, Viggo Mortensen és Elijah Wood - meghatottan integettek az összegyűlteknek.

A rendező hangot is adott boldogságának: "Hihetetlenül le vagyok nyűgözve ettől a csodálatos fogadtatástól. És elképesztően büszke vagyok arra, ami itt történik. Ugyanakkor számomra ez akkor is egy személyes élmény. Én csak azt tehetem, amit tenni tudok. A legjobbat, ami tőlem telik. Nem hiszem, hogy lenne mit megbánnom."

Tény, hogy Jackson óriási szolgálatot tett hazájának azzal, hogy Új-Zélandon forgatta A Gyűrűk Ura epizódjait, és ezáltal a világon mindenütt ismertté tette az ország gyönyörű tájait.