A királlyal Jackson is visszatér

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIPeter Jackson már gőzerővel készül a King Kong-remake-jére, de mielőtt belekezdene a forgatásba, még útjára engedi a Gyűrűk Ura-trilógia utolsó részét. Illetve A király visszatér című epizóddal együtt az első két részt is mozikba küldi, ami egyedi esetnek számít a jelenlegi rendszerben. A frissen elkészült alkotások ugyanis egyszer kerülnek csak vászonra, és pár hónap után DVD-n és a videotékákban folytatják karrierjüket, hogy aztán a televízók képernyőjén kössenek ki.

Az utóbbi időben egyetlen példa akadt csak arra, hogy egy filmet egy háromnegyed évvel a premier után (és hat hónappal azt követően, hogy levették a vászonról) újra forgalomba hoztak. Ez George Clooney rendezése, az Egy veszedelmes elme vallomásai című film volt, melyet a forgalmazó cég azért szánt újból vetítésre, mert az alkotást övező reklámykampányt elhibázottnak ítélte.

A filmtrilógia honlapjahttp://www.lordoftherings.net/A Gyűrűk ura - linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/vizualis_muveszetek/filmmuveszet/filmek/kulfoldi_filmek/A_Gyuruk_Ura/

Peter Jackson egészen más megfontolásból vetíti a trilógia első két epizódját másodszor is. Ezzel az akcióval nem újabb összegeket akar keresni a mozikban, hanem reklámozni szeretné a frissen elkészült harmadik részt. (Ennek érdekében 10 és 15 millió dollár közötti összeget fektet be a kópiák terjesztésére.)

És hogy még szélesebb közönséget mozgasson meg, nemcsak azoknak kedvez, akik még nem látták a trilógia eddigi darabjait, hanem a megszállott rajongóknak is. Az első két rész ugyanis nem eredeti változatban, hanem kis változtatással, és új jelenetekkel kiegészülve kerül vászonra. A király visszatér című befejező epizódnak tehát alaposan megágyaz a december 17-ei amerikai premier előtt.