Gandalf szeretne Peter Jacksonnal maradni

Vágólapra másolva!
Ian McKellen, A Gyűrűk Ura-trilógia Gandalfját alakító színész reméli, hogy az új-zélandi rendező következő filmjében is szerepel majd. Jackson már évek óta szerette volna elkészíteni az eredeti, 1933-ban bemutatott King Kong modern változatát. Úgy tűnik, ezúttal semmi sem jön közbe.
Vágólapra másolva!

Ian McKellennek, a korábban főként Shakespeare-drámákban játszó színpadi színésznek A Gyűrűk Ura című filmtrilógiában nyújtott Gandalf-alakítása hozta meg az átütő sikert. A két Oscar-díjra is jelölt színész azt reméli, hogy most, a trilógia befejezése után is együtt dolgozhat Peter Jackson rendezővel. Méghozzá egy vadonatúj King Kong-verzióban.

A Universal filmstúdió 1997-ben már tárgyalt az akkor még kevéssé ismert új-zélandi rendezővel, aki eleinte alacsony költségvetésű vígjátékokat készített hazájában, majd 1994-es Mennyei teremtmények című filmjével megtette az első lépést a nemzetközi hírnév felé. Egy váratlan bejelentés azonban keresztülhúzta a számításaikat: a Sony/Tristar arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy hamarosan elkészítik a népszerű japán film, a Godzilla hollywoodi változatát, amelynek bemutatóját szintén 1998 nyarára tervezték. Jackson stúdiója attól tartott, hogy már két gigantikus szörnyeteg is túl sok lenne egy nyárra, így amikor a Walt Disney stúdió felvetette, hogy esetleg újraforgatják a Joe, az óriásgorilla című filmet, a Universal előbb csak későbbre tolta, majd végképp törölte a projektet.

Most azonban már szinte biztosnak látszik, hogy Jackson elkészítheti az 1933-ban készült film modern változatát. A hírek szerint már le is szerződtette Andy Serkist és Naomi Wattst a főbb szerepre, Ian McKellennek pedig ígéretet tett arra, hogy talál neki való szerepet az ígéretesnek tűnő produkcióban. "Valóban azt mondta, hogy talán helyet tud szorítani nekem a filmben. Remélem, hogy így lesz" - nyilatkozta a 63 éves színész.

A film forgatása jövőre kezdődik, és várhatóan 2005 nyarán kerül a mozikba.