Szarumánt kihagyták A Gyűrűk Ura 3-ból

Vágólapra másolva!
Az eredeti tervek szerint Szarumán, a Christopher Lee által alakított varázsló lett volna látható A Gyűrűk Ura-trilógia befejező részének nyitó képsorain. A 83 éves színész megdöbbent, amikor néhány nappal ezelőtt tudomására jutott: teljes egészében kivágták A király visszatér című filmből.
Vágólapra másolva!

A Gyűrűk Ura-trilógia varázslóját, Szarumánt alakító Christopher Lee csak néhány nappal ezelőtt szerzett tudomást arról, hogy egyáltalán nem szerepel a trilógia záró epizódjában. Az eredeti tervek szerint a színész egy hétperces jelenetben tűnt volna fel A király visszatér című filmben - adta hírül az IMDb.com

"Természetesen nagyon megrázott a dolog. Csak néhány napja, az internetnek köszönhetően értesültem a hírről. Nincs is más hozzáfűznivalóm. Ha tudni akarják, miért nem vagyok látható a filmben, a filmstúdiót vagy a rendezőt kell megkérdezniük, mert nekem fogalmam sincs róla. Ennél többet nem mondhatok, mert a szerződésemben titoktartást ígértem, és tartom is magam az adott szóhoz" - fűzte hozzá a 83 éves színész, aki az őt ért sérelem miatt úgy döntött, nem fog részt venni a film egy hónap múlva, az új-zélandi Wellingtonban tartandó világpremierjén.

Az Ain't It Cool News internetes oldalon megjelent hírre reagálva Peter Jackson, a trilógia rendezője elmondta: a mintegy hétperces jelenet kivágása az ő döntése volt, annak semmi köze a filmet készítő New Line filmstúdióhoz. A kérdéses jelenet eredetileg a Két torony végén, a Helm-szurdokban rendezett csata után szerepelt volna, ahogy Tolkien könyvében is, ám az új-zélandi rendező akkor úgy ítélte meg, hogy az megbontaná a film egyensúlyát. "Úgy határoztunk, hogy az utolsó epizód elején használjuk majd fel a jelenetet, ám ahogy egyre többször megnéztük a képsorokat, mindinkább úgy tűnt, mintha ezáltal a harmadik rész a tavalyi film lezárása lenne, nem pedig egy új kezdete. És mivel Szarumán - a könyvvel ellentétben- ettől eltekintve amúgy sem szerepelne a befejező részben, jobbnak láttuk, ha teljesen kihagyjuk a filmből" - magyarázta a rendező.