Rabságban a Chicago rendezője

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIRob Marshall az első filmjével Hollywood kedvencévé vált, ezért méltán reméli, hogy most megvalósíthatja legújabb filmtervét. A koreográfusból, majd színpadi rendezőből filmrendezővé avanzsált Marshall a Chicago sikere óta készül arra, hogy filmre vigye Arthur Golden Egy gésa emlékiratai című regényét, melyhez már a forgatókönyv is készen áll.

A forgatás útjába azonban most egy komoly akadály gördült: A Miramax főnöke, Harvey Weinstein nem engedi Marshallnak, hogy a produkciót egy másik filmstúdiónál (történetesen a Columbia Picturesnél) készítse, ráadásul erre a megszorításra a szerződésük is felhatalmazza. A Miramax szóvivője így nyilatkozott a helyzetről: "Cégünk tartozik annyi kötelezettséggel a részvényesei felé, hogy garantálja, nem engedi át másnak az egyik legtehetségesebb rendezőjét; és ha kell érvényesíti ezen jogát. Biztosak vagyunk benne, hogy a Columbia csodálatos filmet gyárt majd az Egy gésa emlékiratai-ból, akár Marshall rendezi, akár valaki más."

A Chicago rendezője azonban egyelőre nem nyugszik bele abba, hogy átengedje másnak régóta dédelgetett álmát, és reméli, hogy talál majd egy kompromisszumos megoldást.