A Chicago rendezőjénél a Gésa emlékiratai

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Arthur Golden nagy sikerű regénye, az Egy gésa emlékiratai a megjelenés óta vár megfilmesítésre. Először Steven Spielberg csapott le rá, de ő időközben visszalépett a rendezéstől, és csak producerként óhajt részt venni a munkában. (Rendezőként a Terminal című projekt és az Indiana Jones 4 köti le majd az energiáit.)

A megfilmesítés jogait birtokló Columbia Pictures tehát új rendező után kellett hogy nézzen. Többen is jelentkeztek, így többek között Spike Jonze (a John Malkovich-menet és az idei Oscar-jelölt Adaptation rendezője) és Kimberly Peirce (A fiúk nem sírnak alkotója). A legfrissebb esélyes azonban Rob Marshall, aki a Chicago rendezői székében debütált Hollywoodban. Amy Pascal, a filmstúdió vezetője megerősítette a hírt, mely szerint Rob Marshall veszi kézbe az Egy gésa emlékiratai-t.

Marshall állítólag el van ragadtatva a történettől, mely Kiotóban játszódik, a japán gésák titokzatos és kegyetlen világában. A különlegesen kék szemű Csijó-csan a XX. század első felében még fennálló hagyományok között ünnepelt gésává válik, majd a kor változásával fel kell hagynia mesterségével. Arthur Golden könyve egy New Yorkban élő japán asszony - egy volt gésa - elbeszéléseiből készült, és egzotikuma, regényes cselekménye folytán hatalmas könyvsiker volt szerte a világon.