Woody Allen deviáns szereplői

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIWinona Ryder szekere szinte jobban fut, mint a lopási botránya előtt. Az őzikeszemű színésznő ugyan csaknem egy évet kellett, hogy kihagyjon a bírósági tárgyalások miatt, azóta viszont a legnagyobb rendezők kérik fel munkára. Legkorábban Milos Formannal kezdi forgatni a Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című regényéből készülő filmet, majd Robert Altmannal vág neki a The Widow Claire című alkotásnak, melyben övé a címszerep. Woody Allen következő vígjátéka - illetve annak főszerepe - már csak hab a tortán.

Ryder tehát közkedvelt figura maradt Hollywoodban, aminek két oka is lehet. Az egyik nyilvánvalóan az, hogy bár a színésznőt a botrány negatív megítélésbe helyezte, a filmek promóciója szempontjából ez lényegtelen: a negatív hírnév is odacsalja a nézőt a mozikba. A másik ok pedig talán az, hogy őt korábban is a legnagyobb rendezők foglalkoztatták (pl. Scorsese az Ártatlanság korá-ban, Coppola a Drakulá-ban, Jarmusch az Éjszaka a Földön-ben, Tim Burton az Ollókezű Edward-ban, vagy épp James Mangold az Észvesztő-ben), bája és tehetsége pedig mit sem veszített azóta.

Forrás: MTIWoody Allen azonban kétségkívül fricskát akar mutatni a konzervatív közönségnek, ha Winona Ryder mellé egy másik botrányhőst, a kábítószer- és alkoholproblémáiról ismert Robert Downey Jr.-t választotta. A színész még a börtönt is megjárta, ahonnan alig egy éve szabadult. Azóta elkészült a The Singing Detective című filmje (amelyben Mel Gibson és Adrien Brody a partnere) és leforgatta a Gothica című alkotást Mathieu Kassovitz-cal (amelyben pedig Penelope Cruz és Halle Berry oldalán szerepel).

Woody Allen készülő filmjéről egyelőre csak annyit tudni, hogy a forgatókönyvet ezúttal is maga írja, és most is gondoskodott arról, hogy minden részlete titokban maradjon (a címét is beleértve). Frissen elkészült munkáját pedig augusztus végén mutatják be a velencei filmfesztiválon Anything Else címmel.