Sharon Stone küzdhet meg Halle Berryvel

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Warner Brothers filmstúdió Sharon Stone-t kérte fel a francia direktor, Pitof rendezésében készülő Catwoman című film egyik legjelentősebb női mellékszerepére.

Sharon játszaná a démonikus Laurelt, a Halle Berry által alakított Catwoman riválisát, aki nappal egy neves kozmetikai cég képviselőjeként dolgozik, ugyanakkor férjével (akit állítólag a francia Lambert Wilson alakít majd) közösen titkos és ördögi tervet sző, amellyel romlásba dönthetné az emberiséget.

Az eredeti tervek szerint 2004 nyarán bemutatásra kerülő, a szezon legnagyobb kasszasikerének szánt alkotás végleges szereposztása csak nagyon lassan és nehézkesen rajzolódott ki. Előbb Nicole Kidman, majd Ashley Judd neve merült fel a címszerepre, később egyre gyakrabban lehetett hallani arról, hogy a stúdió Halle Berryvel tárgyal a főszerepet illetően. S bár az Oscar-díjas színésznőt már hónapok óta első számú jelöltként emlegetik, csupán néhány héttel ezelőtt jelentették be hivatalosan, hogy leszerződtették a Macskanő szerepére.

A színészekkel együtt a történet is rengeteget változott. Az eredeti tervek szerint Catwoman civilben egy törékeny és visszahúzódó tornászlány, aki mellesleg kutyakozmetikát üzemeltet. Egyes értesülések szerint azonban az újabb átiratban már mint visszavonult tudós szerepel.

Az azonban bizonyos, hogy a John Rogers által írt történet szerint Catwoman nem "szülőatyja", a szintén képregényhős Batman oldalbordája lesz csupán. Ennek ékes bizonyítéka, hogy Batman alakja egyáltalán nem, vagy csak alig bukkan fel a produkcióban, amelyet idén ősszel kezdenek forgatni Vancouverben.