Malkovich Kubricknak hazudja magát

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Stanley Kubrick

Stanley Kubrickot már életében legendák övezték. A maximalista rendező-óriás (a Ragyogás, a 2001: Űrodüsszeia, és a Mechanikus narancs alkotója) igazi különc volt, és rengeteg titok vette körül. Utolsó filmje, a Tágra zárt szemek (Nicole Kidmannel és Tom Cruise-zal a főszerepben) egész stábja titoktartási szerződést írt alá arról, hogy nem árulhatnak el semmit a film készítésének hátteréről, forgatásáról.

Munkatársai közül most ketten is vállalkoztak rá, hogy megszegjék a fogadalmat - ha csak kis mértékben és közvetett úton is. Egyikük, Anthony Frewin - aki évekig volt a rendező személyi asszisztense - írta a Kubrick című film forgatókönyvét; másikuk, Brian Cook - aki a Tágra zárt szemek stábjában dolgozott - rendezi meg a filmet. A Kubrick (melyből később Color Me Kubrick! lett ) azonban csalóka cím: valójában nem egy életrajzi történetet takar.

Hivatalos Kubrick-honlaphttp://kubrickfilms.warnerbros.com/

A cselekmény ugyan tartalmazza a Tágra zárt szemek 1998-99-es londoni munkálatainak egyes részleteit, a középpontban azonban egy férfi áll, aki ebben az időben úgy jutott be a londoni társasági élet rendezvényeire, hogy Stanley Kubrickként jelentkezett be mindenhová. Még az sem tűnt fel senkinek, hogy semmi hasonlóság nem volt kettejük külsejében. Így aztán a Color Me Kubrick! című film maszkmesterének sem lesz nehéz dolga. A csalót John Malkovich alakítja.