Renée Zellweger végül beadta a derekát

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Renée Zellweger nem sokkal a Bridget Jones naplója című film bemutatását követően kijelentette: nem hajlandó újra meghízni a folytatás kedvéért. Később azt állította: örömmel felszed néhány kilót, csak hogy hitelesebben alakíthassa a 30-as éveinek elején járó, magánéleti problémákkal és önértékelési zavaraival küzdő szingli szerepét. Akkor viszont a forgatókönyvírók nem tartottak igényt Renée hízókúrájára, mondván: a történet szerint Bridgetet börtönbe zárják, ahol a sok megpróbáltatás következtében alaposan lefogy szegény, mire a nézők újra találkozhatnak vele a vásznon.

Nem sokkal ezután azonban újabb fordulat állt be a történetben. Az ez év elején rendezett berlini filmfesztiválon a színésznő egy, a BBC munkatársának adott nyilatkozatában kifejtette: "Sem a partnerem, Hugh Grant, sem én nem láttunk még egyetlen oldalt sem a forgatókönyvből, egyikünk sem tárgyalt még a forgatás időpontjáról, és egyikünk sem írt alá szerződést. Tudniillik egyelőre nincs mihez leszerződni" - állította.

Úgy tűnik, most már volt mihez. A sajtó értesülései szerint a film készítői egy 15 millió fontról (több mint 5 milliárd forint!) szóló szerződést ajánlottak a színésznőnek, amelyet ő állítólag már alá is írt. A megállapodás értelmében mégiscsak hízókúrára kell fogni magát a szerep érdekében. A kikötés szerint naponta minimum 1500 kalóriát kell magához vennie és nem szabad aktívan sportolnia. Talán némi vígaszt jelenthet Renée számára, hogy a film végére ismét visszanyerheti törékeny alakját, mivel a az általa megformált Bridget is lefogy a történet során.

Renée mellett Hugh Grant és Colin Firth is visszatér a film második részében, a The Edge Of Reason-ben. A folytatás szerint Bridget összeköltözik Mark Darcyval, a Colin Firth által alakított ügyvéddel, ám időközben már rég kiábrándult a férfiból. Elhagyja őt, majd szerencsésnek nem éppen nevezhető kalandjai révén végül egy bagdadi börtönben találja magát...