Bridget Jones lefogy a börtönben

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: UIP Dunafilm
Forrás: UIP Dunafilm

Renée Zellweger nemrégiben úgy nyilatkozott, készen áll arra, hogy eljátssza a címszerepet a Bridget Jones naplója című film második részében, a The Edge of Reason-ben, még ha ehhez újra hízókúrára is kell fognia magát.

A szőke színésznő a folytatásra vonatkozó találgatásokra reagálva tavaly kijelentette: nem hajlandó "meghízni" a szerep kedvéért. Zellwegert állítólag a filmbéli szerelmét, Mark Darcyt alakító színész, a brit Colin Firth bírta jobb belátásra, aki a tervek szerint szintén szerepelne a folytatásban. "Kész vagyok arra, hogy újra eljátsszam Bridget Jones alakját. Közel érzem magamhoz a szerepet, és könnyen azonosulok a figurával. Az sem okoz problémát, ha ennek érdekében fel kell majd szednem néhány kilót" - változtatta meg a véleményét.

Úgy tűnik azonban, hogy a színésznőnek nem is lesz szüksége zsírpárnákra. A forgatókönyv írói, Andrew Davis és Richard Curtis a frusztrált harmincas egy másik, meglepően új arcát szeretnék megmutatni a filmvásznon. "Bridget épp egy thai börtönben raboskodik drogcsempészet vádjával, amikor a nézők bekapcsolódnak a történetbe. Ebből adódóan a lány nemhogy túlsúlyos, inkább soványabb a kelleténél" - magyarázza Davis.

A folytatás a tervek szerint 2004 nyarán kerül a mozikba.