Rettegés A kör közepén

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Hátborzongató történet, amolyan városi legenda terjed szájról szájra egy titokzatos videokazettáról. Ha bárki megnézi, azonnal rejtélyes telefont kap, melyben egy ismeretlen hang figyelmezteti: hét nap múlva meg fog halni. Rachel Keller (Naomi Watts) tényfeltáró riporterhez is eljut a kazetta híre, majd később maga a felkavaró, rémálomszerű képeket tartalmazó video is. A riporternő szakmájából adódóan szkeptikus, azonban négy tinédzser rejtélyes körülmények között meghal, pont hét nappal azután, hogy megnézte az ominózus kazettát. Rachelt nem hagyja nyugodni a különös eset, nyomozni kezd, megszerzi a filmet, megnézi, és a telefon megcsörren... Többé Rachel sincs biztonságban, kisfia élete is veszélybe kerül, és mindössze hét napja van megoldani a rejtélyt.

Nyerjen ajándéktárgyakat!

Mindössze egy kérdésre kell válaszolnia és a filmmel kapcsolatos relikviákat nyerhet.

Az eredeti japán film alapjául Szuzuki Kodzsi Ringu című könyve szolgált. Szuzuki szinte teljesen ismeretlen íróból vált a japán Stephen Kinggé, hátborzongató könyveinek nemcsak hazájában, hanem egész Délkelet-Ázsiában hatalmas rajongótábora van. A Ringu című könyvet 1988-ban filmesítette meg Nakata Hideo filmrendező. Az azonos című produkció hamarosan kultuszfilmmé vált, ma is a japán mozi egyik legsikeresebb darabjaként tartják számon. A filmből tévésorozat és manga-képregény is készült, és egy új horror-műfajt honosított meg Japánban: a pszicho-thriller azóta is óriási népszerűségnek örvend a japán multiplexekben.

Forrás: ORIGO

A filmre hamarosan a hollywoodi producerek is ráharaptak. A film forgalmazásához szükséges jogokat a Steven Spielberg nevével fémjelzett DreamWorks szerezte meg, a rendezői székbe pedig az Egértanya és A mexikói rendezőjét, Gore Verbinskit ültették a producerek.

A film hátborzongató, izgalmas thriller, mely - akárcsak a műfaj legjobb darabjai - egyszerre nyűgöz le intellektuális, érzelmi és zsigeri tapasztalatokkal. A történet bevonja a nézőt intellektuálisan, de a film alapvető lényege a félelemkeltés, a borzongatás. Ami minden bizonnyal sikerül is, hiszen a külföldi kritikusok szerint A kör évek óta a leghátborzongatóbb, legkísértetiesebb film a mozivásznon.