Gere a Chicago után új musicalben játszik

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: epa
Richard Gere és Renée Zellweger a Chicagóért nyert díjaikkal

A Broadway két híres szerzője, John Kander és Fred Ebb egy régebbi musicaljük, A pókasszony csókja filmváltozatára készülnek. És minthogy Richard Gere nagy sikert aratott a Chicago Billy Flynn szerepében - nemcsak a kritikusok dicsérték, de kiérdemelte a legjobb vígjátéki és musicalszínésznek járó Golden Globe-díjat is - őt szeretnék látni a darab egyik főszerepében.

A feladat nagy kihívást jelenthet a színésznek, hiszen egy homoszexuális aktivistát kell megformálnia, aki közös cellában tölti börtönbüntetését egy politikai aktivistával. A szerepet a Broadway-előadásban is neves színész, William Hurt játssza. Ebb azonban inább Gere-t látná szívesen a vásznon, amit így indokolt meg: "Bolondulok érte, ő a legújabb kedvenc színészem. Pár napja fogant meg bennem az ötlet, és nagyon boldog voltam tőle."

A Chicago honlapjahttp://www.miramax.com/chicago/index.html

Elképzelhető tehát, hogy Richard Gere hosszabb időre visszatér gyökereihez: pályája kezdetén ugyanis első sikerét a Grease című musical színpadi változatában aratta. Kander és Ebb tervei ugyanakkor arról is tanúskodnak, hogy a filmmusical műfaja ismét kedveltté vált Hollywoodban.