Tom Cruise az üzenetrögzítőn

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Tizennyolc amerikai állampolgár panaszt emelt a Twentieth Century Fox ellen, amiért az félreérthető üzenetet küldött hangpostájukra. A hangüzenet - amely a Különvélemény című film egy részletét tartalmazza - lejátszásakor először egy férfi hallható, amint vesz egy mély levegőt, majd a Különvélemény főszereplőjének, Tom Cruise-nak hangját hallani. "Hol a különvélemény?" - kérdezi, majd kiabálva folytatja: "Van egyáltalán?". Hosszabb szünet után egy női hang válaszol: "Nincs". Csak ezt követően hangzik el az üzenet célját egyértelművé tevő felhívás: "Ne hagyja ki a Különvélemény-t, vásárolja meg most DVD-n vagy videokazettán!"

A panaszosok szerint kellemetlen, traumatikus élmény volt az üzenet lejtszása, már-már fenyegetve érezték magukat, mivel nem ismerték fel a színész hangját, így azzal sem voltak tisztában, hogy a szöveg az említett filmből származik. Közülük csak néhányan kifogásolták azt az eljárást, hogy a hangposta tárcsázása által a filmforgalmazó vállalat felesleges költségekbe verte a címzetteket.

Twin Peaks-játék: nyerjen DVD-t!/szorakozas/20030127twin.htmlTom Cruise honlapjahttp://bluestrawberry.net/tomcruise/index.php

A Twentieth Century Fox Home Entertainment azzal védekezett, hogy kizárólag azok kapták meg a hirdetést, akik korábban regisztrálták magukat a társaság weboldalán. A cég úgy gondolja, ezek az emberek érdeklődési körüknél fogva nagy valószínűséggel nem csak hallottak már a filmről, de látták is, így jó esélyük van arra, hogy felismerjék a népszerű színész hangját. A panaszt elbíráló bizottság nem fogadta el az érvelést, véleményük szerint ugyanis nem vűárható el, hogy az ügyfelek felismerjék, mit is hallanak voltaképpen.