Zellweger cáfolja, hogy leszerződött a Bridget Jones folytatására

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: UIPA Bridget Jones naplója című film második részéről - mely szintén Helen Fielding regénye alapján készülne - azóta folynak találgatások, mióta az első rész hatalmas sikert aratott a mozikban. Sokáig az a hír járta, hogy Renée Zellweger ódzkodik az újabb epizód forgatásától, mert nem szeretne újra 15 kilót hízni, hiszen ez nagyon megterhelő és frusztráló számára. Később arról írtak a lapok, hogy sikerült megállapodást kötnie a producerekkel arról, hogy ezúttal kevesebb súlyfölösleggel is megelégednek, már csak azért is, mert a második epizód története szerint Bridget hosszú időt tölt egy bagdadi börtönben, ahol alaposan lefogy.

A tegnap kezdődött berlini filmfesztiválon a színésznő végre egyértelmű választ adott a kérdésre. Így nyilatkozott a BBC riporterének: "Sem a partnerem, Hugh Grant, sem én nem láttunk még egyetlen oldalt sem a forgatókönyvből, egyikünk sem tárgyalt még a forgatás időpontjáról, és egyikünk sem írt alá szerződést. Tudniilllik egyelőre nincs mihez leszerződni" - állította.

Nyerjen Twin Peaks-relikviákat

Játsszon Twin Peaks-játékunkon, nyerjen DVD-t és más relikviákat!

Majd hozzátette, ha konkrétumokról lenne szó, örömmel vállalná el újra a feladatot. "Nagyon szívesen csinálnám meg a következő részt, ha jó munkát ígérne. Bridget figurája a szívügyem, törődem vele, de csak akkor játszom el újra, ha megint olyan különleges és egyedi tálalásban tudjuk a nézők elé tárni, ahogy ő azt megérdemli, és ahogy egyszer már sikerült. Ha erre bármi biztosítékom lesz, biztosan belevágok még egyszer" - mondta Zellweger, aki ezúttal a Chicago című filmjét képviselte a Berlinalén.

Helen Fielding, Andrew Davies, és Richard Curtis, az első rész forgatókönyvírói ugyanakkor már korábban közzétették, hogy dolgoznak a második rész könyvén. Van azonban egy problémájuk: a folytatásban Bridget Jones Rómába utazik, hogy interjút készítsen Colin Firth színésszel, mint aki Mr. Darcy-t alakította a Büszkeség és balítélet című sorozatban. Csakhogy a valóságos Colin Firth már szerepelt az első részben Mark Darcy szerepében, és a második részben is fontos szerephez jutna. Így ő nem játszhatja egyszerre önmagát és a zárkózott emberjogi ügyvédet.

Az alkotók ezért úgy tervezik, hogy George Clooney-t kérik fel arra, hogy bújjon Colin Firth bőrébe, és adjon interjút Bridget Jonesnak Rómában. Erről azonban még szintén nem született megállapodás.