Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTITom Hanks és Steven Spielberg elválaszthatatlan barátok. Ha például Hanksnek nincs ínyére egy szerep, amelyet Spielberg tesz eléje, kap másikat helyette, hátha az megfelel. A Terminal című új közös produkciójuknak legalábbis ez a rövid előtörténete.

Spielberg ugyan Abraham Lincoln szerepében látta volna szívesen Hankset, de ha egyszer neki ez nem tetszett, máris kapott lehetőséget egy kelet-közép-európai bevándorló megjelenítésére. A rendező legújabb filmterve egy New York-i repülőtéren játszódik, ahová egy kelet-közép-európai férfi érkezik vakációra. Még a repülőtér egyik részlegében tartózkodik, mikor megkapja a hírt: hazájában háború tört ki, mely leradírozta az országot a térképről. Útlevele tehát érvénytelené válik, és ott kell maradnia a reptéren. A tragédia azonban hamarosan jóra fordul: a terminálban barátokra lel, és szerelembe esik.

A történetet ugyanaz a szerzőpáros (Jeff Nathanson és Sacha Gervasi) írja, aki a Kapj el, ha tudsz! című film forgatókönyvéért is felelős, mely Hanks és Spielberg második közös filmje volt (a Ryan közlegény megmentése után). A krimi február 6-ától látható Magyarországon.

A Kapj el, ha tudsz! magyar nyelvű honlapjahttp://www.uipduna.hu/kapjelhatudsz/jump2.html

A Terminal című film forgatását pedig év végén kezdik, közvetlenül azután, hogy Spielberg leforgatta Harrison Forddal az Indiana Jones 4. részét. Erre várhatóan a nyár folyamán sor kerül, hiszen a tervek szerint 2004-be már a mozikba kell kerülnie. Míg tehát ennek munkálatai tartanak, Tom Hanksnek is lehetősége van más szerepek eljátszására: jelenleg Robert Zemeckis The Polar Express című filmjét forgatja, majd a Coen fivérek The Ladykillers című alkotásában dolgozik.

Gy. D.