Készül az újabb Soderbergh-Clooney átirat

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Steven Soderbergh és George Clooney újabb remake-re készül. A Tripla vagy semmi (Ocean's Eleven) sikere után ezúttal egy argentin thriller, a Nine Queens amerikai verzióját fogják elkészíteni az általuk alapított Section Eight Productions égisze alatt.

Az eredeti történet - amely 2002-ben nagy sikert aratott az Államokban - két pitiáner bűnözőről szól, akik egy áruházi balhé során ismerkednek meg. Ettől fogva együtt követik el kisstílű stiklijeiket, amikor is eljön a nagy kiugrás ideje: a szakma egyik nagy öregje őket bízza meg azzal, hogy eladják egy nagyon értékes bélyeg-sorozat, a Nine Queens hamis változatát. Ezt követően felpörögnek az események, újabb és újabb szereplők lépnek a színre, míg végül a néző már azt sem tudja, ki kit csap be voltaképpen.

Soderbergh ezúttal átengedte a rendezői széket Gregory Jacobsnak, aki sokáig az első asszisztense volt a Warner Brothersnél. Jacobsnak ez lesz az első önálló rendezése.

Twin Peaks-játék: nyerjen DVD-t!/szorakozas/20030127twin.htmlA Nine Queens honlapjahttp://www.sonyclassics.com/ninequeens/flash/index.html#

"George [Clooney] és én már hosszú ideje kutattunk egy jó filmötlet után, amelynek megrendezését Jacobsra bízhatnánk. Azt hiszem, most megtaláltuk, amit kerestünk. A téma izgalmas és időszerű, a szereplők sokszínűek" - nyilatkozta Soderbergh.

A Soderbergh-Clooney páros további tervei között szerepel az Informant című filmadaptáció, valamint A tripla vagy semmi második részének elkészítése is.