Készül a Tripla vagy semmi folytatása

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTISteven Soderbergh és George Clooney már szinte elválaszthatatlan párost alkotnak Hollywoodban. Először a Mint a kámfor című filmben dolgoztak együtt, majd a Tripla vagy semmi-ben, végül a Solaris-ban. Időközben közös produkciós céget is alapítottak, és ezen keresztül gyártották Clooney első rendezői filmjét, a Confessions of a Dangerous Mind című alkotást.

Természetesen azért előfordul, hogy egy időre megválnak egymástól. Clooney elvállalja más rendezők filmjeit is (legutóbb például másodszorra forgatott a Coen fivérekkel), Soderbergh pedig digitális kézikamerával készíti kísérleti filmjeit (a Traffic-nek még csak a felét, a Szemtől telibe című filmet pedig már teljes egészében).

A Solaris című munkájuk ugyan nem aratott nagy sikert a közönség körében, ezt azonban könnyen megmagyarázták maguknak. A Tarkovszkij klasszikus alkotásának modern feldolgozásaként felfogható mű nem kimondottan szórakoztató jellegű, és Clooney szerint nehezen fogyasztható a szélesebb rétegek számára. Ráadásul a forgalmazása körül bonyodalmak támadtak, mert az amerikai cenzorok először a 18 éven felülieknek szánt kategóriába sorolták - Clooney csupasz feneke miatt. Később sikerült meggyőzni őket arról, hogy ez a jelenet (mely csak távolról és sötétben engedi láttatni a sztár hátsóját) nem veszélyezteti a fiatalkorúak erkölcsét, a hírverés azonban semmiképp nem tett jót a produkciónak.

A Solaris honlapjahttp://www.solaristhemovie.com/

A kudarc azonban nem törte le a két barát további ambícióit. Most azon munkálkodnak, hogy újra összetoborozzanak egy sztárcsapatot, mellyel elkészíthetik a Tripla vagy semmi folytatását. (Az angol cím szerint az Ocean's Eleven után most az Ocean's Twelve következik.) Úgy tervezik, hogy az első epizód szereplői közül (Clooney mellett Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon és Andy Garcia játszották a főszerepeket) többen visszatérnek a második epizódban is, újabb hírességekkel kiegészülve.

A hírek szerint Barbra Streisandot - aki már csak nagy ritkán vállal filmszerepet, kivéve, ha ő rendezi a produkciót - már sikerült maguk mellé állítani. Brad Pittet azonban semmiképp nem engedi a Warner Brothers, mert a tervezett forgatás idején épp náluk dolgozik. A forgatókönyvet ezúttal is Ted Griffin írja, a kész filmet pedig várhatóan 2004-ben mutatják be a mozikban.

Gy. D.