Antonioni, Kar-wai és Soderbergh szerelmesfilmje

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTISteven Soderbergh pihenni vágyott. Az utóbbi években sorra forgatta filmjeit, és szinte arra sem maradt ideje, hogy feltöltődjön a következő projektre. Idén két alkotással készült el: a Szemből telibe című kísérleti filmmel, és a Solaris című sci-fivel. Előbbi főszereplője Julia Roberts, utóbbié pedig George Clooney - két olyan sztár, aki legjobb barátai közé tartozik, és lassan állandó színészének is számít.

A Szemtől telibe című alkotásnak operatőre is maga volt - a cselekmény javát mindössze egy digitalis kézikamerával rögzítette. A hollywoodi fényűzésre fittyet hányó produkció mégsem aratott nagy sikert: a velencei filmfesztivál közönsége csúfos bukásra ítélte. A Solaris csak most kerül a mozikba, november 27-lesz az amerikai premierje.

A Solaris hivatalos honlapjahttp://www.solaristhemovie.com/A Szemből telibe honlapjahttp://www.fullfrontal.com/index2.html

Soderbergh a jövő évre a The Informant című forgatókönyv megfilmesítését tervezte, de később úgy nyilatkozott, hogy inkább visszavonul egy időre. Szüksége van feltöltődésre, friss élményekre és ingerekre ahhoz, hogy újra dolgozni tudjon.

Az Eros című produkció felkérésére azonban nem mondhatott nemet. A három rövidfilmből álló alkotás producerei azután fordultak hozzá, hogy Pedro Almodóvar visszalépett a három epizód egyikének megrendezésétől. Így az olasz mester Michelangelo Antonioni és a hongkongi Wong Kar-Wai mellé új rendezőtársat kellett bevonni. Soderbergh igent mondott az ajánlatra, Almodóvar pedig elvállalta, hogy a három epizód vizuális elemeit megtervezi.

Az Eros - címéhez hűen - a szerelem és a szexualitás témakörét dolgozza majd fel, három homlokegyenest különböző stílusú rendező elképzelésében.