Brad Pitt leszerződött az új Alcatraz-filmre

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Madman of Alcatraz című készülő film két kiváló színésznek nyújt majd lehetőséget arra, hogy tehetségüket kibontakoztassák, a történet ugyanis egy őrült szociopata és egy megszállott pszichiáter kapcsolatát mutatja be a világ legszigorúbban őrzött börtönének falain belül. A rab a madarak szerelmese, és az ő megfigyelésük által dolgozza ki szökési tervét. A film eredeti, 1963-as verziójában Burt Lancaster formálta meg olyan hitelesen, hogy alakításáért Oscar-jelölést kapott.

Brad Pitt a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/intezmenyek,_adattarak/nepesseg,_szemelyek/hires_emberek/szineszek/kulfoldi_szineszek/Brad_Pitt/

John Frankenheimer műve még pozitív színben tüntette fel az őrült gyilkost, az új produkció azonban ezen a ponton eltér az eredetitől. Ned Zeman forgatókönyvíró szerint ugyanis Robert Stroud figurája akkor igazán hiteles, ha egy elvetemült szociopata bűnözőként mutatják be, aki az orvosát is kishíján a mélybe rántotta. Az állatok - és közülük is főként a madarak - iránti szeretete pedig csupán egy manipuláció része volt, mellyel bizalmat próbált ébreszteni az emberekben.

Forrás: MTIBrad Pitt tehát ezúttal negatív hősként jelenik meg a vásznon. A sztár azonban ezt csöppet sem bánja, és úgy gondolja, a közönség ettől még kiváncsi lesz rá. Ezt bizonyítja az is, hogy az új változatnak produceri teendőit is magára vállalta. Pitt egyébként az elmúlt évben nem erőltette meg magát: csupán két produkcióban vett részt, és mindkettőben egy apró cameo-szerepben. ( A Szemtől telibe és a Confessions of a Dangerous Mind című filmet is egy-egy barátja rendezte: előbbit Steven Soderbergh, utóbbit George Clooney.)

A Madman of Alcatraz után Pitt visszatér a hősszerepekhez: a Troy című nagyszabású történelmi dráma főszerepét vállalta el, melyet Wolfgang Petersen rendez Homérosz Íliász-a alapján.