Brad Pittet betiltották Malajziában

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HavariaPressBrad Pitt a Toyota Altis nevű, új modelljét hivatott reklámozni, de nemhogy segített volna az eladásokban, hanem hatalmas veszteséget okozott az autógyárnak. Igaz, önhibáján kívül. Arról ugyanis nem tehet, hogy Malajzia propagandaminisztere, Zainuddin Maidin leginkább csak ázsiai arcokat szeretne látni a hirdetéseken.

Mikor pedig észrevette, hogy országát elárasztotta a Brad Pitt főszereplésével készült reklám, azonnal intézkedni kezdett, és betiltotta a film, a plakátok és a újsághirdetés terjesztését. Még idejében cselekedett, ugyanis fülébe jutott, hogy az amerikai sztár rajongói ezekre a poszterekre vadásznak, hogy aztán kitűzhessék hálószobájuk falára.

"Miért van szükségünk ezekre az idegen arcokra?" - tette fel a kérdést a miniszter. "Talán az ázsiaiak között nincs elég jóképű férfi?" - folytatta. "Azért tiltottam be a reklámot, mert inzultust okozott Ázsiában" - indokolta döntését, és hozzáfűzte, hogy észrevételei szerint Brad Pitt és társai alsóbbrendűségi érzést okoznak honfitársainak.

Malájzia egyébként egyszer már Pitt feleségére is nemet mondott, amikor a Jennifer Aniston főszereplésével készült Jóbarátok című sorozat egyik részét betiltotta. Az egy évvel ezelőtt hozott intézkedést akkor azzal indokolták, hogy promiszkuitásra bátorítja a nézőket.

Jennifer Aniston pedig nemrég nyilatkozatban tette közé, hogy nem vállalja a sorozat további folytatását, mert szilárdan eltökélte, hogy a közeljövőben családot alapít.