Vettel megállíthatatlan, nyolcadszor győzött

Események

Forma-1, Olasz Nagydíj, Red Bull, Sebastian Vettel
Vágólapra másolva!
Három évvel első sikere után ismét megnyerte az Olasz Nagydíjat. Az elsősége egy pillanatra sem forgott veszélyben, mögötte Button és Alonso végzett. A Schumacherrel csatázó Hamilton lemaradt a dobogóról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül56 bejegyzés
15:38
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

Sebastian Vettel emlékezetes első nagydíjgyőzelme után három évvel ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel Monzában, ahol a gyenge rajttól eltekintve zavartalanul húzta be idei nyolcadik győzelmét. Mögötte Jenson Button, Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Michael Schumacher végzett - vagyis az öt aktív világbajnok szerezte meg az első öt helyet.

A rajtnál a 4. helyről induló Alonso lepte meg a mezőnyt, a belső íven bújt be Hamilton és Vettel mellé. Ők hárman fej-fej mellett érkeztek meg az első kanyarba, végül a spanyol fordul el elsőként. A 3. helyről induló Button visszaesett hatodiknak, Schumacher pedig újabb parádés rajtot bemutatva azonnal a 4. helyre ugrott fel.

Közben a mezőny hátuljában hatalmas káosz alakult ki: Vitantonio Liuzzi a féktávon a Hispania egyik kerekével a fűre sodródva elvesztette az uralmat az autója felett, amely így hátrafelé száguldott át a bukótéren, majd a pályán, egyszerre ütve ki Vitalij Petrovot és Nico Rosberget. Az újraindítás után Vettel látványos manőverrel vette vissza az első helyet Alonsótól, míg az elbambuló Hamiltont Schumacher előzte meg.

Az innentől üldözőitől folyamatosan távoldó Vettel senkitől sem zavartatva teljesítette a verseny hátralévő részét, mögötte azonban hatalmas izgalmak bontakoztak ki. Mark Webber az első sikánban hátulról belerohant Felipe Massába, majd amikor letört első szárnya beszorult a Red Bull első kerekei alá, az autója irányíthatatlanul sodródva a falnak csapódott. A brazil folytatni tudta a versenyt, bár csak a 10. helyen.

Forrás: AFP
Vettel megállíthatatlan volt. További képekért kattintson a fotóra!

Közben Schumacher és Hamilton talált egymásra, de a McLaren-es lelkes próbálkozásai ellenére sem tudta átverekedni magát a kötélidegekkel védekező német Mercedesén, bár a 13. körben egy pillanatra helyet cseréltek. Ekkor már Button is megérkezett mögéjük, Schumacher mindkettőjüket feltartotta, mögöttük Massa közeledett. Már-már úgy tűnt, hogy a második helyen haladó Alonso végleg kicsúszik a McLaren keze közül, ekkor azonban Schumacher leszorította Hamiltont, aki így kénytelen volt elvenni a gázt. Button azonnal elment mellette, majd a DRS zóna végén a Mercedest is megelőzte.

Az első kerékcseréknél hármuk sorrendje változatlan maradt, Button viszont kezdett felzárkózni Alonsóra. Közben Ross Brawn csapatfőnök rádión szólt rá Schumachere, hogy hagyjon elég helyet Hamiltonnak, mint utóbb kiderült, Charlie Whiting versenyigazgató figyelmeztette erre a csapatot. Hamilton néhány körrel később meglepően könnyedén előzte meg a németet - aki Brawn elmondása szerint rosszkor váltott fel a kigyorsításnál -, majd megindult az Alonso-Button páros után. Ők ketten a bokszkiállások második fordulója után cseréltek helyet: a spanyol ugyan bő fél másodperccel ellenfele elé jött vissza a pályára, de hideg gumikon nem sokáig tudta feltartóztatni.

Az utolsó körökben még Hamilton is üldözőbe vette Alonsót, azonban előzésre már nem volt ideje, így fél másodperces hátránnyal szelte át a célvonalat. Massa szintén nem jelentett veszélyt Schumacherre. Mögöttük Jaime Alguersuari végzett, aki Q1-es kiesése ellenére ismét nagyot alakítva szerezte meg a 7. helyet Paul di Resta előtt, kihasználva a megspórolt gumikból eredő előnyét. A 9. helyen élete első Forma-1-es pontjait szerző Bruno Senna futott be, aki az utolsó körökben, ádáz csata végén előzte meg Sébastien Buemit.

A rajt utáni kiesőkön és Webberen kívül Jérome D'Ambrosio, Adrian Sutil, Kamui Kobajasi és Sergio Pérez is feladta a versenyt. Daniel Ricciardo autóját a rajt után betolták a Hispania garázsába, ő azonban 17 perccel később visszatért a pályára, s végül 14 körös hátránnyal fejezte be a futamot.

A versenyről élőben készült, részletes összefoglalónkat az eredménytáblázat alatt olvashatják.

http://www.origo.hu/s/partners/f1/html/session_2011_13_7.html
15:41
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

Az autók felálltak a rajtrácsra

Köszöntjük kedves olvasóinkat az Olasz Nagydíjról élőben készülő tudósításunkban! Monzában szép napos az idő, és a tegnapihoz hasonló forróság fogadta a versenyzőket, akik már fel is sorakoztak a rajtrácsra.

15:42
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

A Red Bull nem változtatna Vettel váltóján

Bár egyesek szerint hiba volt, hogy nagyon rövid végáttételt választottak neki, és így a versenyen könnyen támadható lesz, Christian Horner a BBC-nek az előbb kijelentette, hogy most sem változtatnák meg az áttételezést, mert az bevált a szabaededzéseken és az időmérőn is. Vettelnek a rajt után meg kell lógnia a két McLarentől több mint 1 másodpercre, mielőtt aktiválni lehet majd a DRS-t.

15:44
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

A Ferrari Alonso hátsó szárnyát pucolja

Az aszfalt már 40 fokos - ez jól jön a Ferarinak, a McLarennek viszont már kevésbé.

15:46
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

A Renault-nál elégedettek Sennával

A csapat tulajdonosa, Gérard Lopez most mondta el, hogy Senna pozitív szemléletet hozott a csapathoz, és nagyon hálás azért, hogy versenyezhet. Rendszeresen megköszöni a lehetőséget. Vitalij Petrov közben azt mondja, elégedett a 7. rajtkockával. A meleg miatt egyébként ő is hűtőmellényt visel, amelyet az előbb Buttonon is lehetett látni.

15:48
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

Vajon működni fog a két DRS zóna?

Most először tartozik két külön mérési pont a két zónához, bár leginkább a másodikban adódik majd reális előzési lehetőség. Eddie Jordan szerint ez már túlzás, mert így nem lehet természetes módon előzni majd szélárnyékból, mint régen, a küzdelem mesterségessé válik.

15:52
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

Tizedszerre is Vettel indul a pole-ból

A címvédő a tegnapi időmérőn ismét nem talált legyőzőre, a két McLaren előtt szerezte meg a pole pozíciót. Mögöttük Alonso, Webber, Massa, Petrov, Schumacher, Rosberg és Senna sorakozik fel a rajtrácson.

15:53
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

Rosberg megvédi a gumistratégiáját

Sokan hibás döntésnek tartották, hogy a közepes gumikat használta a Q3-ban - és így azokkal kell rajtolnia -, de úgy véli, ez a döntés megtérülhet, ha például Safety Car-fázis lesz, vagy a többiek hólyagosodással küszködnek. Igaz, az elmúlt tíz évben itt mindössze 3-szor kellett bevetni a Safety Cart. Rosberg azt mondja, a Mercedes számításai szerint egyébként is legalább olyan hatékony ez a stratégia, mint ha a lágy gumikon rajtolna.

15:57
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

Rövid versenyre számítunk

A nagy átlagsebesség miatt az autók - hacsak nem jön közbe valami rendkívüli - másfél óránál is rövidebb idő alatt fogják teljesíteni a 306 km-es távot.

15:57
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

Trulli hosszabbított a Lotusszal

Hivatalosan ma délelőtt erősítették meg, hogy 2012-ben még biztosan náluk versenyez. Pedig idén egy versenyre le is cserélték.

15:59
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

Senna is közepes gumikon rajtol

Ő nem vett részt a Q3-ban, mert nem volt lágy gumija. Most derült ki, hogy Rosberg autóján lecserélték a gumikat az FIA engedélyével egy hasonló kopottságú szettre, mert amit tegnap a Q3-ban használt, az valamiért megsérült.

16:02
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

Rajt! Máris öten kiestek

A rajtnál Alonso az élre tört. Vettel a második helyre jött, megelőzve Hamiltont. Schumacher fantasztikusan rajtolt, és máris a negyedik helyen áll. Liuzzi a jobb hátsó kerekét a féktávon kitette a fűre, és ettől szabályosan berepült az első kanyarba, azonnal kiütve az egymás mellett elforduló Rosberget és Petrovot. Beküldték a Safety Cart. D'Ambrosio is kiesett, és Ricciardo Hispaniáját is betolták a garázsba.

16:10
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

4. kör Újraindítás

Schumacher azonnal megelőzi Hamiltont az első sikánnál, mert a brit elbambult. Vettel támadja Alonsót az élen. Webber Massa és Button között a 6. helyen autózik, miután megelőzte a McLarent.

16:11
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

5. kör Vettel átveszi a vezetést

A második sikánban látványosan elmegy a Ferrari mellett, de közben Schumacher és Hamilton is felzárkózott hozzájuk. Az első sikánban Webber Massának ütközött, hátulról megtorpedózta a Ferrarit az első sikán féktávján, majd a letörő első szárny miatt később a falban kötött ki. Közben Schumacher futotta meg a leggyorsabb kört.

16:14
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

7. kör Massa a 9. helyen

Illetve már a a nyolcadikon, miután megelőzte di Restát. Úgy tűnik, hogy az ő autója nem sérült meg végzetesen a Webberrel való ütközés közben.

16:16
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

8. kör Vettel növeli az előnyét

7 kör után már 3.5 másodperccel vezet Alonso előtt, aki a kanyarokban ellóg Schumachertől, de aztán az egyenesekben megint megkapja a nyakába a Mercedest.

16:17
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

8. kör Schumacher leszakadt Alonsótól

Mivel 1,6 másodperccel van a Ferrari mögött, ő nem használhatja a DRS-t, ami a Hamiltonnal szembeni védekezésnél is rosszul jön. Ehelyett KERS-szel próbál a McLaren előtt maradni.

16:18
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

9. kör Vettel 7 tizeddel gyorsabb

Ennyit ver körönként Alonsóra. Hamilton nem érti, hogy miért nem tud elég közel kerülni a Mercedeshez, amely nem használja a DRS-ét, de szólnak neki, hogy az egyenesben nagyon gyors.

16:19
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

10. kör Sutil kiesik

Úgy tűnik, az autója megállt. Vettel közben már 6 másodperccel vezet Alonso előtt, őt 2 másodperccel hátrébb Schumacher és Hamilton követi, majd Button és Massa jön. Hamiltonnak nagyon rosszul jön, hogy a Mercedes mögött van, mert már 8 másodperccel van lemaradva Vetteltől.

16:22
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

12. kör Button kivárásra játszik

Még nincs DRS-távolságban Hamiltonhoz képest. Lehet, hogy nem akarja túlmelegíteni a fékjeit, és elveszteni a leszorítóerőt, amitől jobban kopnak a gumik.

16:24
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

13. kör Hamilton megelőzi Schumachert

De a német a második sikánban azonnal visszaveszi a helyét, és közben Button is megérkezett mögéjük.

16:25
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

A McLaren kutyaszorítóban van

Kénytelenek megváltoztatni a stratégiájukat, mert így Alonsót sem lesz esélyük befogni. Már 13 másodperccel vannak Vettel mögött, aki simán halad a győzelem felé. Massának is szólnak rádión, hogy Schumacher feltartja a McLareneket, és sokkal lassabbak.

16:28
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

Schumacher leszorítja Hamiltont

A második sikán előtt nem kért abból, hogy Hamilton bebújjon mellé, és a Curva Grandéban egy kicsit a fűre szorította ellenfelét, aki így elvesztette a helyét Buttonnal szemben is. Button viszont az első DRS zóna végén azonnal megelőzi Schumachert, aki a rádión arról panaszkodik, hogy a gumijai kezdenek elkopni - ki is jön a bokszba.

16:30
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

17. kör Button a bokszban

Muszáj volt követni a Mercedest, amely a friss gumikon különben újra beugorhatott volna eléjük. Hamilton nem tudott gyorsulni, miután Schumacher kiállt előle: így is 1:29.4-es kört ment. Vettel még mindig 1:28.6 körüli tempót diktál. Button kijött Schumacher elé az 5. helyre.

16:32
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

18. kör Hamilton is kijön

Új szett lágy gumit kap, és ott folytatja, ahol kezdte: pont Schumacher mellé ér vissza a pályára, aki az első kanyarban a már bemelegedett gumikat használva meg is előzi. A Ferrari abban a kényelmes helyzetben van, hogy nem kell azonnal követnie a McLareneket.

16:34
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

19. kör Alonso a bokszban

Miután Button már a bokszból kifele nagyon gyors volt, a Ferrari reagált, és kihívta Alonsót. Ő is újra lágy gumikat kap, a jelek szerint mindenki az utolsó etapjára tartogatja a közepes keveréket. Alonso autóján hihetetlenül gyorsan, kereken 3 másodperc alatt cserélték le a gumikat.

16:35
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

20. kör Vettel a bokszban

25 másodperc volt az előnye, simán visszatért az élre lágy gumikon. Közben Hamilton szól a rádión a McLarennek, hogy Schumacher a második sikán előtt több mint egy irányváltással védekezett. A csapat közli vele, hogy az FIA tudomására hozzák a dolgot.

16:38
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

21. kör Buttoné a leggyorsabb kör

1:28.194 alatt teljesítette. Közben a versenyirányítás közölte, hogy a Liuzzi-féle rajtbalesetet a futam után fogják kivizsgálni.

16:39
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

22. kör Most Vettel a leggyorsabb

Közben Button 1,6 másodpercre közelítette meg Alonsót. A verseny legizgalmasabb szála azonban továbbra is Schumacher és Hamilton küzdelme - a tévében szinte csak őket mutatják. Kicsit hátrébb Massa a 6. helyért támadja Pérezt.

16:40
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

Brawn figyelmezteti Schumachert

Szól neki a rádión, hogy az Ascariban mindenképpen hagyjon helyet Hamiltonnak. Közben Kobajasi is megállt a pálya szélén.

16:42
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

26. kör Button felzárkózik Alonsóhoz

Egy másodpercre van tőle, miután ismét megfutotta a leggyorsabb kört. Hamarosan használhatja a DRS-t, ott is kialakulhat egy jó kis csata. Közben Massa 14 másodperccel van Schumacher és Hamilton mögött. A sorrend: Vettel, Alonso, Button, Schumacher, Hamilton, Massa, Pérez, di Resta.

16:44
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

27. kör Túl vagyunk a féltávon

Vettel győzelme nem forog veszélyben, de a 2. és 4. hely sorsa még nagyon is bizonytalan.

16:46
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

27. kör Hamilton megelőzi Schumachert

Hamilton az Ascari előtt ezúttal simán elmegy a Mercedes mellett.

16:49
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

30. kör Hamiltonra nagy feladat vár

Fél másodperccel gyorsabb ugyan Alonsónál és Buttonnál, de 8,5 másodperccel van lemaradva tőlük - nagyon össze kell kapnia magát, ha utol akarja érni őket. A gumik jobban kitartanak, mint azt a mérnökök várták, úgyhogy két kiállásnál valószínűleg senkinek nem kell többet teljesítenie.

16:51
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

30. kör Senna Maldonadót előzi

A 11. helyen. Az utolsó pontszerző, Buemi 5 másodperccel van előtte. Vettel közben 1:27.233-mal új leggyorsabb kört futott, Alonsóhoz képest már 14 másodperc az előnye. Alguersuari ezalatt megelőzte a 8. helyezett di Restát.

16:52
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

31. kör Schumacher továbbra is gyors

Hiába előzte meg Hamilton, most, hogy a McLaren sem használhatja a DRS-t, nincs nagy különbség a tempójuk között, csak 1-2 tizedmásodperc. A pálya első szektorában, ahol a Mercedes egész hétvégén gyors volt, Schumacher épp az idén érte el az abszolút legjobb részidőt.

16:54
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

33. kör Webbert megrohamozták az újságírók

A paddockban a Red Bull motorhome-ja előtt újságírók gyűrűjébe került.

16:55
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

33. kör Button a bokszban

Pechjére pont Barrichellóval egyszerre ment ki, akit a bokszbejáratnál meg is próbált előzni. Ez nem sikerült neki, de végül elé érkezett vissza a pályára. Minden tizedmásodperc értékes volt számára, mert Alonso elé akar vágni a korábbi kerékcserével.

16:56
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

34. kör Alonso is a bokszban

Éppen 6 tized másodperccel Button orra elé érkezik meg, de még hidegek a gumijai. És most már ő is kénytelen a közepes keveréket használni, ami a Ferrari gyenge pontja, ezen nehéz lesz védekeznie Buttonnal szemben. Pérez közben kiesett.

16:58
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

35. kör Vettel is kereket cserél

Villámgyorsan, mindössze 2,9 másodperc alatt cserélik le a gumikat az autóján. Schumacher érdekes módon még a pályán van, így ő a második helyezett. Közben Hamilton is kint járt a bokszban.

16:59
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

36. kör Button megelőzi Alonsót

Alonso rosszul gyorsít ki az első sikánból, így Button simán elmegy mellette a Curva Grandénál. Hamiltonnak is ez a nagy esélye, hogy megfogja Alonsót, mert a McLaren jobban bánik a közepes gumikkal.

 

17:00
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

37. kör Webber nem látta a letört szárnyat

Azt nyilatkozta, hogy azért csúszott ki a Massával történt ütközés után, mert a pilótafülkéből nem látta, hogy az első szárny letört, és amikor az beszorult az első kerekek alá, nem tudott kormányozni.

17:01
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

37. kör Schumacher a bokszban

Bár a használt lágy gumikon ugyanolyan 1:27.7-es tempót diktált, mint eddig a McLarenek az új keményeken. Ő is kereket cserélt, és pont Hamilton mögé tért vissza a pályára - ők ketten ma nem bírják egymás nélkül.

17:02
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

39. Pérez váltóhiba miatt esett ki

Pedig csak egyszer akart kereket cserélni, és mielőtt feladta a küzdelmet, még nem is járt a bokszban.

17:04
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

40. kör Vettel előnye 16 másodperc

Bár most Button és Hamilton is gyorsabb volt nála, ez biztonságos előny. Alonso nagyjából fél másodperccel lassabb a McLareneknél, és csak körülbelül 2 tizeddel gyorsabb Schumachernél körönként.

17:06
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

41. kör Alguersuarinak bejött a 18. rajthely

Mint idén már nem egyszer, az, hogy kiesett a Q1-ben, és ezzel sok gumit spórolt meg, kifizetődőnek bizonyult számára. A 7. helyen, csapattársa előtt autózik, és szinte biztosan pontot fog szerezni, bár még egyszer ki kell állnia a bokszba - épp most.

17:08
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

42. kör Senna pontszerző

A Renault-nak némi vígaszt nyújthat Petrov rajtbalesete után, hogy Senna - noha háromszor járt a bokszban - már a 10. helyen áll, és kényelmes, 7 másodperces előnnyel vezet a mögötte haladó Maldonado előtt. Buemit mindjárt megelőzheti.

17:08
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

41. kör Massa a bokszban

Eddig a 4. helyen haladt, de most ő is a közepes gumikra váltott, és 9 másodperccel Schumacher mögött tért vissza a pályára. Vajon be tudja fogni a Mercedest?

17:10
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

44. kör Már Hamilton a leggyorsabb

Sorozatban nyomja az 1:26-os köröket. A McLarennél bíztatják, hogy próbálja utolérni Alonsót, az utolsó dobogós hely a tét. Hamilton körönként durván egy másodperccel gyorsabb a Ferrarinál, és még 8 köre van, miközben 5 másodpercet kell behoznia rajta. Nem esélytelen...

17:12
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

45. kör Senna majdnem Bueminek ütközik

Jean Alesi éppen a Renault motorhome-jában figyeli, ahogy Senna hátulról kishíján megtorpedózza a Toro Rossót, amely szemlátomást lassabban haladt, mint várta.

17:13
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

47. kör Schumacher távolodik Massától

Ebből már valószínűleg nem lesz csata: hiába frissebbek a gumijai, Massa nem gyorsabb a Mercedesnél. Sőt teljesen azonos tempóra képes vele. Az utóbbi körökben Hamilton menetelése is lelassult, már csak körönként 1-2 tizedet hoz Alonsón, aki még mindig 4,9 másodpercre van tőle.

17:16
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

48. kör Senna előzi Buemit

Az első sikánban egyszerűen kifékezte, így már a 9. helyen áll. Ha nem jön közbe semmi, Ayrton unokaöccse megszerzi első forma-1-es pontjait.

17:18
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

50. kör Di Restát óvják Sennától

Szólnak neki rádión, hogy mivel a Renault lágy gumikon van, most valószínűleg nagyon gyors lesz. Bár még 5,7 másodperccel le van maradva a Force Indiától.

17:19
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

51. kör Hamilton megint közelebb Alonsóhoz

Az utóbbi körei ismét 1:26-osak voltak, így már 2,6 másodpercre van Alonsótól. Hamiltonnak nyilván az is segít, hogy a sok lekörözöttnek köszönhetően ismét használhatja a DRS-t.

17:21
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

53. kör Hamilton utoléri Alonsót

1:26.187-tel ismét leggyorsabb kört futott, és pont egy másodpercre közelítette meg a Ferrarit, a küzdelem az utolsó körben fog eldőlni.

17:24
szeptember 11, 2011
Vágólapra másolva!

Vettel megnyeri az Olasz Nagydíjat

Összesen 18., idei 8. győzelmét aratja. Az első helye egy pillanatra sem forgott veszélyben, mögötte Button és Alonso végez, akit Hamiltonnak végül nem sikerült megelőznie. Schumacher behozta az 5. helyre a Mercedest, 10 másodperccel Massa elé. Alguersuari és di Resta a távoli 7. és 8. helyen végzett.