Minden eddiginél vékonyabb óvszer készült

Vágólapra másolva!
Egy kínai cég elkészítette az eddigi legvékonyabb gumióvszert. Az Aoni elnevezésű termék a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült.
Vágólapra másolva!

Az óvszer vastagsága: 0,036 milliméter. Gyártója a kínai Guanghzhou Daming United Rubber Products nevű gumigyár, amely évente közel 200 millió óvszert gyárt. Jelenleg az óvszer még csak Ázsiában kapható, de a tervek szerint hamarosan megérkezik Észak-Amerikába is.

Az óvszer tervezője, Victor Chan a Livescience.com-nak úgy nyilatkozott, hogy igazi kihívás volt a tartós, ám rendkívül vékony óvszer megalkotása. A tervező egyébként dolgozik még további óvszer-projekteken is: többek között egy vibráló óvszeren, amely aktus során a nő G-pontját külön is ingerli. Egy másik projektje a higiénikus óvszer, amelynek lényege, hogy az óvszert kívülről-belülről ezüst nanorészecskék borítják.

Az óvszerfejlesztéseknek az elmúlt évben nagy lökést adott, hogy Bill és Melinda Gates alapítványa támogatást ajánlott fel olyan új óvszerek elkészítésére, amelyeket az emberek nagyobb kedvvel viselnek. A kezdeményezés célja a nem kívánt terhességek, valamint a szexuális úton terjedő betegségek számának csökkentése.

A kezdeményezés felkeltette többek között az amerikai Tennessee Egyetem, valamint a brit Manchester Egyetem tudósainak érdeklődését is. Az előbbi egyetemen szuperelasztomereknek nevezett rugalmas anyagok segítségével próbálják az óvszert vékonyabbá tenni, a Manchester Egyetem kutatói pedig a latexet grafénnal keverve próbálnak vékonyabb, erősebb és rugalmasabb óvszert alkotni. (A grafén nanotechnológiai anyag, tulajdonképpen egy egyetlen atom vastagságú grafitréteg.) Mindkét projekt 100-100 millió dollár támogatást kapott a Melinda és Bill Gates nevével fémjelzett alapítványtól.