Mozgalom indul, hogy a menzákon legyenek helyi ételek

Vágólapra másolva!
Legalább két nap egy évben a menzákon készüljenek helyi specialitások helyi alapanyagokból.
Vágólapra másolva!

A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület egyéb szakmai szervezetek bevonásával felhívást tett közzé.

A felhívás arra buzdít, hogy legyen egy évben két nap, amikor a menzai étlapokon helyi ételek és specialitások szerepelnek.

A helyi kosztnak legalább három fogásból kell állnia (leves, főétel, desszert, savanyúság, gyümölcs).

Lehet benne gyümölcs-zöldséglé, aszalvány, savanyúság, sütemény - minden jó, amire az emberek helyben büszkék.

A felhívás kéri, hogy amennyire a beszerzés engedi e két napon az ebéd helyi termékek és helyi alapanyagok felhasználásával készüljön - azaz olyan alapanyagokból, amelyeket 50 kilométeren belül állítanak elő.

A két kijelölt nap január 21-e, a magyar kultúra napja, illetve október 17-e, az élelmezési világnap.

A Szövetség az Élő Tiszáért várja olyan önkormányzatok, munkahelyek jelentkezését, akik ezen a két napon helyi specialitást kínálnak ebédre. A jelentkezésről, határidőkről bővebben a szervezet honlapján >>