Sanders Lewis segítségével ütötte ki Klicskót

Vágólapra másolva!
Kis túlzással, de állítható: egy telefonbeszélgetés döntötte el szombaton este a hannoveri ökölvívógála fő eseményének, a Corrie Sanders - Vlagyimir Klicsko találkozónak az eredményét. Egy nappal a mérkőzés előtt ugyanis a dél-afrikai öklözőt nem más, mint maga Lennox Lewis hívta fel. A nehézsúly brit világbajnoka taktikai tanácsokkal látta el, felhívta a figyelmet az ukrán védekezésének hiányosságaira.
Vágólapra másolva!

A figyelmesen hallgató, a jelek szerint minden fontosat megjegyző 37 éves Sanders aztán 207 másodperc alatt négyszer küldte padlóra az Universum Box Promotion egyik sztárját, s kiütéssel szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) övét.

"A telefonhívás óriási lökést adott Corrie-nak, s azt is bizonyította, hogy Lennox milyen nagyszerű fickó" - mondta Rodney Berman, az új világbajnok menedzsere. Sanders 41 találkozóját nyerte meg, mérlegét 2 vereség egészíti ki. Összesen 29 alkalommal győzött kiütéssel.

Klicsko korábbi 41 mérkőzéséből csak egyet veszített el: 1998. december 5-én kapott ki az amerikai Ross Purittytől. A péntek esti beszélgetés persze nem előzmény nélküli: Lewis menedzseri ügynökségének egyik pártfogoltja éppen Sanders.