Csábítás szíven és gyomron keresztül

Vágólapra másolva!
Romantikus vacsorára hívni a vágy kiszemelt tárgyát, legalábbis telitalálat. Az a férfi, aki a konyhaművészetével is képes elvarázsolni szíve hölgyét, tuti sikerre számíthat. Nem sok ilyen van, mert a legtöbben nem is tudnak rejtett tehetségükről. Pedig az a határozott tapasztalat, hogy a férfiak ösztönös érzékkel igazodnak el az ízek világában.
Vágólapra másolva!

Talán az sem véletlen, hogy a leghíresebb mesterszakácsok mind férfiak, ugyanúgy, mint a tévés főzőshow-k házigazdái. Ragadd meg tehát te is a kötényt és a fakanalat, és mutasd meg, mire vagy képes a konyhában! Hátha magad is meglepődsz majd.

A romantikus vacsora ötlete, ha nem egy étterembe invitálod a lányt, az egyik legsikeresebb randi-ötlet. Nem csak azért jó, mert vékonyabb pénztárca is elég hozzá, hanem, mert otthon, kettesben vacsorázni sokkal bensőségesebb, mint egy nyilvános helyen. Ott ugyanis a legtöbb figyelmet általában lekötik az udvariassági és illemszabályok: a megfelelő evőeszközök használata, a borravaló mértékének dilemmája, és, hogy szabad-e szürcsölni a levest, könyökölni az asztalon vagy csókolózni a tányérok fölött. Ha otthon főzöl a kedvesnek: mindent szabad.

Nem kell mesterszakácsnak lenni egy laktató vacsora elkészítéséhez, egyszerű receptek hadát találhatod meg néhány kattintással az interneten. Válasz valami könnyű és nem túl bonyolult ételt. Fontos, hogy ne terhelje le a gyomrot nagyon, mert ha minden jól megy, vacsora után az emésztésen kívül másra is kell majd az energia. Akármilyen ételt választasz, a fűszerezésnél lehetsz kreatív. Próbálj ki új, szokatlan dolgokat, kombináld a fűszereket úgy, hogy a lehető legérdekesebb ízeket hozd ki belőlük.

Ha nincs kedved receptek után kutatni a neten, adunk néhány tippet mi is, első körben próbáld ki ezeket az egyszerű és gyorsan elkészíthető ételeket. Egyikhez sincs szükséged egy-másfél óránál több időre, és különösebb előképzettségre sem a főzés terén.