Nem fogja elhinni, mennyibe kerül az ablaktörlő a Tesla Cybertruckra

Tesla Cybertruck
Vágólapra másolva!
Csak egy lapát van az autón, az viszont hatalmas.
Vágólapra másolva!
Forrás: Tesla

A Tesla Cybertruck számos érdekes tulajdonsága közül az egyik, hogy a pickup mindössze egy ablaktörlővel rendelkezik, amely ráadásul nem alul, hanem oldalt helyezkedik el, ha nincs használatban. Most, hogy a Tesla végre kiadta a Cybertruck alkatrészkatalógusát, már azt is tudni lehet, mennyit kell majd fizetni Amerikában az ablaktörlő lapátért, ha cserélni kell. Nos, a teljes fémkar a penge típusú lehúzó gumival 165 dollárba (57 500 forint),

csak a gumilapát pedig 75 dollárba (26 ezer forint) kerül.

A magas árra magyarázat, hogy ez a világ talán legnagyobb, személyautón használt ablaktörlője: a hossza ugyanis 1,22 méter, vagyis leginkább egy busz ablaktörlőjére hasonlít.

Az állítólagosan hivatalos áradatok a szélvédő üvegét is tartalmazzák, amely 1900 dolláros (662 ezer forint) áron szerepel a katalógusban. Egy rivális pickup, a Ford F–150 esetében a szélvédő ára mindössze 380 dollár (132 ezer forint). Igaz, a Tesla-alkatrész jóval nagyobb és teljes egészében „gorilla üvegből" készül, amely a vállalat állítása szerint ellenáll a repedéseknek és a karcoknak, ami csökkentheti a cserék gyakoriságát.