Pár gombnyomással több mint tízezer forintot spórolhatnak a magyar autósok

autószerviz, szerviz
Szikszó, 2017. március 31. A 2017. március 31-én újonnan átadott szikszói Angel Station - Angel Petrol nevű benzinkút szervize. A benzinkút éttermet, valamint személyautó-, kamion- és buszszervizközpontot is üzemeltet. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Péntek éjfélig dönthetnek a jövő évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukról a december 31-i fordulónappal rendelkezők.
Vágólapra másolva!

Finisbe érkezett az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány, amelyben a 2010 előtt gyártott személyautókra köthettek új biztosítást a tulajdonosok és üzembentartók. Az új biztosításra váltók száma a várakozásokkal ellentétben némileg nőtt a múlt évhez képest - közölte a Netrisk.

Összesen több mint 21 500-an váltottak új kötelezőre, az új szerződések esetében az éves átlagdíj 30 900 forintot tesz ki. Az új átlagdíj 13,7 százalékkal meghaladja az újrakötéskor érvényben lévő, 27 200 forintos éves díjat, de ha az érintettek nem kötöttek volna új kötelezőt, akkor a meglévő szerződésük több mint 44 ezer forintos díjjal ment volna tovább. Azaz

szerződésenként átlagosan 14 ezer forintot takarítottak meg az új biztosításra váltó autósok.

A netriskes összeállítás szerint az idei kampányban a Suzuki, az Opel és a Volkswagen volt a három legnépszerűbb márka, ezekre a modellekre 25-29 ezer forintos éves díjjal lehetett új kötelezőt kötni.