Megjelentek az első fotók az új Suzuki Swiftről, ezt lehet tudni a kisautóról

suzuki swift
Vágólapra másolva!
A dizájn és a technika viszonylag keveset fog változni, de a belső tér állítólag sokkal igényesebb lesz.
Vágólapra másolva!
A jelenlegi, ötödik generáció már a hatodik évében jár, várhatóan jövőre váltja le a következő Forrás: Suzuki

Az első kémfotók alapján a Swift továbbra is megtartja a Minire emlékeztető dizájnt az erősen emelkedő övvonallal és a függőleges fényszórókkal, amelyet a kettővel ezelőtti, még Esztergomban is gyártott generációval vezettek be még 2004-ben. Bár az álcázó matricák miatt nem látszik, jó eséllyel a típus ismertetőjegyei, a fekete A-oszlopok is megmaradnak.

Ami viszont újdonság, hogy lekerekített, kagyló formájú motorháztető, kisebb a hűtőmaszk, szélesebbek kerékjáratok, és a C-oszlopba rejtett kilincsek helyett újra hagyományos ajtónyitók vannak a hátul. Nem lennénk meglepve, ha a Sport verzió a 2022 tavaszán bemutatott Suzuki Vision Gran Turismo tanulmányautó egyes vonásait is átvenné.

Valószínűleg a jelenlegi Heartect platform és motorkínálat (1,2-es szívó és 1,4-es turbó lágy hibridek) némileg frissített formában tovább élnek az új, YED kódnéven fejlesztett hatodik generációban. De az is elképzelhető, hogy a Toyotával között együttműködés eredményeképpen a Yaris hibrid hajtása is megjelenik a kínálatban, még a Vitarában bemutatott robotváltós saját hibrid hajtás érkezése sem elképzelhetetlen, mivel az Európai Unió elvárása, hogy csökkenteni kell a szén-dioxid kibocsátást. Vélhetően a jobban felszerelt verziók 7 colos digitális műszerfalat és 9 colos érintőképernyőt kapnak majd, talán a head-up display is megjelenik.

A Swift jelenlegi, Japánban gyártott nemzedéke 2016-ban mutatkozott be, és 2020-ban kapott egy enyhe modellfrissítést, amikor a lágy hibrid rendszer nélküli hajtásláncokat törölték a kínálatból. A hét éves modellciklus tipikus a japán autóknál, ezért az új generáció érkezése 2023-ra várható.

Az új Swift kémfotóit itt lehet megnézni.