Durva adat, ennyit áll dugóban évente egy átlagos pesti autós

tudatos közlekedés
Budapest, 2008. november 28. Óriási forgalmi dugó alakult ki Budapesten a Rákóczi út Kerepesi út útvonalon az Örs vezér teréig, miután egy Kossuth Lajos utcai építkezésen meghibásodott egy daruskocsi. MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Vágólapra másolva!
Egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát töltött forgalmi dugóban 2018-ban – derült ki a Inrix kutatóintézet jelentéséből.
Vágólapra másolva!

Ezzel

a magyar főváros a harmincadik helyen áll

a 38 ország, több mint 200 világvárosát tartalmazó listán - írta az Euronews. Ráadásul a helyzet egy év alatt romlott: az autósorban állva eltöltött idő egy év alatt 11 százalékkal nőtt 2017-hez képest.

Európában Róma hozta össze a legmagasabb számot.

Az olasz fővárosban átlagosan 272 órát nézte minden egyes autós az előtte veszteglő rendszámát 2018-ban, ami 16 százalékkal több mint az előző évben.

Íme a világranglista eleje a dugóban töltött órák száma alapján Forrás: Twitter

Dublinban 246, Párizsban 237, Londonban 227 óra volt az évi dugóban veszteglés átlagos időtartama - és

mindenhol rosszabb a helyzet, mint korábban.

A dugó-világrekorder egyébként a kolumbiai Bogota, ahol a közlekedők 365-ből 11 és fél napot rostokoltak a városi forgalomban.

Feltűnő javulást mutat a moszkvai adat. Az orosz főváros állt a lista élén még 2017-ben, egy évre rá viszont csak a 10.

Három német város módszereit lenne még érdemes laposan tanulmányozni. Hiszen Mannheimben 21, Wiesbadenben 20, Hannoverben pedig 16 százalékkal csökkent átlagosan az egy év alatt dugókban eltöltött idő hossza.