Az év legizgalmasabb ingyenes versenyhétvégéje jön a Hungaroringen

blancpain
Vágólapra másolva!
A korábbi Blancpain Sprint Series új néven, Blancpain GT World Challenge Europe-ként tér vissza a Hungaroringre szeptember 7-8-án.
Vágólapra másolva!

Az esemény igazi csemegének ígérkezik a GT autók szerelmesei számára, hiszen a legújabb fejlesztésű GT3-as autók, gyári pilóták és garantáltan kiélezett küzdelem várja a helyszínre kilátogatókat.

Aston Martinok, Audik, Bentley-k, BMW-k, Ferrarik, Lamborghinik, Lexusok, Mercedesek és Porschék is lesznek a mezőnyben,

az autókat paddock jeggyel akár közelről is szemügyre lehet venni. A bajnokság szezonzáró fordulóját rendezik a Hungaroringen, így a szokásosnál is kiélezettebb csatákra lehet számítani.

Forrás: SRO / Dirk Bogaerts Photography

A jövő ifjú reménységei két nagy múltú formaautós bajnokság keretein belül érkeznek:

a 29. szezonját taposó Formula Renault Eurocup szériában olyan nagy bajnokok kezdték pályafutásukat, mint Lewis Hamilton vagy Kimi Räikkönen. 2019-ben új fejlesztésű autókkal, 22 versenyző vív egymással látványos csatát a bajnoki címért és egy jövőbeni Forma-1-es ülésért.

Az FIA Forma 4-es szabályrendszere szerint működő francia FFSA F4 bajnokság elődje is számos ismert versenyzőt nevelt ki, például a néhány hete kétszeres Forma-E-bajnok Jean-Éric Vergne-t is.

A különleges, száz százalékban karbonból készült, félig nyitott autókból álló KTM X-Bow Battle mezőny szezonzáró versenyének is a Hungaroring ad otthont.

Ez a széria az, amelyben ismert magyar versenyzőknek is lehet szurkolni, Vida János és Walter Csaba állnak rajthoz.

A hétvége ingyenesen látogatható, csak a paddockba való belépéshez szükséges napijegyet vásárolni (4000 Ft/fő/nap), amire a www.gpticketshop.hu oldalon vagy a helyszínen van lehetőség.