Van olyan fővárosi zóna, ahol egy órára ingyenes a parkolás

parkolás
Vágólapra másolva!
A Józsefvárosi Önkormányzat két területen naponta egy alkalommal ingyenes parkolási lehetőséget biztosít 60 percre.
Vágólapra másolva!
Forrás: bpiautosok.hu

A fővárosi parkolási helyzettel kapcsolatban általában az autósok számára kedvezőtlen változásokról szoktunk beszámolni: vagy arról, hogy a korábban ingyenes területeket fizetőssé teszik, vagy arról, hogy a már fizetős övezetekben megdrágítják a tarifákat.

Most azonban egy autósbarát intézkedésről tudunk beszámolni, amit a bpiautósok.hu egyik olvasója szúrt ki a minap. A képen látható táblát a Józsefvárosban, a 3080-as zónában látta meg, és azonnal megörökítette, mert nem hitt a szemének.

Mint kiderült, 2017 novemberében változtak meg a parkolási szabályok a 8. kerületben, az új zónák kijelölése mellett hozták meg azt az intézkedést, hogy

a Tisztviselőtelepen és a Ganz negyedben (Orczy út – Üllői út – Könyves Kálmán körút – Kőbányai út által határolt terület) naponta egy alkalommal, az első megállás esetén az első óra díjmentes.

Jó lenne, ha más kerületek is követnék a példát, mert ezzel pont azokat az autósokat segítenék, akik nem tartósan akarnak az adott területen parkolni, csak ügyek intézése miatt, rövid időre.