Brutális parkolási díjat szedne egy 180 lakosú borsodi falu

kéked
Vágólapra másolva!
Péntek délutántól vasárnap estig fürtökben lógnak a parkoló autók az utcákon a szlovák határnál lévő, alig 180 lakosú Kékeden, ezért az önkormányzat közterület-használati díjat fizettetne a lakosokkal.
Vágólapra másolva!

A kocsik főként az áttelepült szlovák állampolgárok tulajdonában vannak, akik a 20 km-re lévő Kassára járnak át dolgozni, a falu pedig Kassa elővárosa lett - írta az Index. Az utcán parkolás miatt viszont nehezen tud közlekedeni a távolsági busz, a kukás autók, és a nagyobb járművek.

Az önkormányzat azt találta ki, hogy a lakosoknak (mindenkinek) naponta és négyzetméterenként 200 forintot kellene fizetniük a járművek által elfoglalt területért, aki nem fizet, arra a díj ötszörösét róják ki bírságként. Egy érintett szlovák nő szerint nem kellett volna parkolási rendeletet alkotni, elég lett volna szépen megkérni a szlovákokat, hogy álljanak be az udvaraikra.

Ezt többen is így vélik, ezért aláírásgyűjtést indítottak. Az aláírásokat tartalmazó íveket nem vették át a testületi ülésen, de azt megígérték, hogy megpróbálják életszerűvé tenni a rendeletet.