Ez lesz Magyarország egyik kedvenc új autója

2017.08.30. 17:27

A Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a második generációs Dacia Duster, amely formailag alig különbözik a kifutó modelltől. Műszakilag és szolgáltatások terén viszont várhatóan komoly előrelépés lesz.

Hiába van már piacon hét éve, a magánvásárlók között továbbra isMagyarország egyik kedvenc új autójának számít a Dacia Duster, és valószínűleg pont ez lesz a helyzet a Frankfurtban debütáló új generációs modellel is.

Tíz centivel előrébb kerül a szélvédő, újak a motorháztető kontúrjai, magasabban húzódik az oldalablakok vonalaForrás: Dacia

Annál is inkább lehet erre számítani, mert az új modell szinte pontosan ugyanúgy néz ki, mint a kifutó generáció,mégis sokkal modernebbnek hat, amit az alábbi videón sikerült is remekül bemutatni:

Az igazán nagy változások a kulisszák mögött történtek, vadiúj például a padlólemez, amelynek nyomán 100 milliméterrel előrébb került a szélvédő. Az első generációsnál (itt olvashat tesztet róla) meredekebb is lett, ami azt sejteti, hogy sikerült növelni a beltér méretét.

Magasabbra nyúlik a lökhárító védőbetétje, lekerekített kocka alakúak a fényszórókForrás: Dacia

Azért csak sejteti, mert az utastérről egyetlen fotót sem hoztak nyilvánosságra, de a gyártó szerint „teljesen áttervezték”, ami legalábbis nem hangzik rosszul. Minőség és szolgáltatások terén egyértelmű előrelépés várható, és kiszivárgott hírek szerint 2018-ban növelt tengelytávú, hétüléses Grand Duster testvérmodell is érkezhet.

Bal oldalon a korai és a ráncfelvarrott első széria, jobbra az új második - revolúció helyett evolúció történt. Más gyártók is csak óvatosan nyúlnak sikermodelljeikhezForrás: Dacia

Az új karosszérián frissebb vonalvezetésűek a fényszórók, teljesen átrajzolták és magasabbra húzták a lökhárítókat, illetve van egy új külső szín is Atacama narancs megnevezéssel. Minden további részlet, így a motorkínálat is Frankfurtban derül majd ki,

de jó eséllyel búcsúznak a szívó benzinesek, és új 1,6-osok váltják fel az 1,5-ös dízeleket. Várhatóan továbbra is ez lesz a legolcsóbb SUV a piacon, amivel feladja a leckét a Suzuki Vitarának és társainak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK