15 darab 50 ezres csekket gyűjtött be egy óbudai autós ugyanott

evező
Vágólapra másolva!
Nemcsak a Bécsi és a Szépvölgyi út kereszteződésében, hanem a csendes Evező utca végén is felszereltek egy kamerát a III. kerületben. Egyszerre küldték ki a bírságokat. 
Vágólapra másolva!

A Vezess.hu cikke szerint a helyzet egyértelmű, az Evező utca végén tábla is jelzi, hogy csak jobbra lehet kanyarodni. Mégis rengetegen fordultak balra, így a Bécsi út mellett ide is felszereltek egy kamerát.

Az utcában van olyan lakó, aki nemrég adta el az autóját 600 ezer forintért, ebből 400 ezret elvihet a nemrég postázott nyolc darab 50 ezres csekk. Az egyik szomszéd kilenc ilyen csekket kapott, az 450 ezer forint bírság, egy másik házban lakó 15 darabot,

neki 750 ezret kellene befizetni.

A kérdéses kereszteződés. A tábla egyértelmű, de nem állítottak ki senkit, hogy figyelmeztessen, kamerával azonnal büntetni kezdtek Forrás: Vezess.hu

Az egyik lakó szerint az Evező utcából a belváros felé autózó itt lakók sok éve azért szegik meg a tábla utasítását, mert így kevésbé balesetveszélyes kikanyarodni a kétszer két sávos, rendkívül zsúfolt Lajos utcára. Oda – épp a forgalom miatt – ugyanis csak akkor tudnak a tábla tiltása ellenére kikanyarodni, ha lámpa állítja meg a kereszteződéstől pár méterre a balra haladó járműtömeget.

Így szerinte, és az itt lakók sokéves tapasztalata szerint teljesen veszélymentesen ki tudnak kanyarodni az utcájukból. Igaz, közben megszegik a KRESZ-t. A lakók kifogásolják azt is, hogy míg a Bécsi és a Szépvölgyi út kereszteződésében figyelmeztették is az autósokat, itt azonnal büntetni kezdtek, sőt egyszerre kaptak meg több csekket.