Egy 50 éves legendát idéz meg új tanulmányával a BMW

Vágólapra másolva!
A BMW ismét bemutatott egy tanulmányautót a Concorso d'Eleganza Villa d’Este veterán kiállításon Olaszországban.
Vágólapra másolva!

A BMW a 3-as sorozat szellemi elődjének tekinthető 02-es sorozat 50. születésnapját méltó módon akarta megünnepelni, ezért elkészítette a 365 lóerős M2 alapjaira a 2002 Hommage tanulmányt.

Forrás: BMW

Bevallottan nem egy sorozatgyártású modell előfutára az autó, csak egy formatanulmány, amely egy újabb jelentős darabja a BMW 100. születésnapját ünneplő koncepcióautó sorozatnak. A bajor gyártó idén már bemutatott egy jövőbemutató tanulmányt, a Vision Next 100-at az első centenáriumi rendezvényén.

A BMW 2002 turbo és a 2002 Hommage Forrás: BMW

A kompakt méretű, de hosszú tengelytávú 2002 Hommage cápaorra, sárvédő-szélesítései az első turbómotoros európai autóra, az 1973-as 2002 turbóra emlékeztetnek, a hátsó lámpa viszont mintha az elektromos i3-asról származna.

Forrás: BMW

A hatalmas szpojlerek a leszorítóerőért, a szinte mindenhol felbukkanó légbeömlők a motor és a fékek számára szükséges friss levegő szállításáért felelnek, a széles bodykit miatt az összhatás agresszív és hivalkodó.

Forrás: BMW

Egy, az övvonalon futó szénszálas csík választja el a matt fényezésű felső részt a fényes alsótól. Akárcsak az eredeti 2002 turbón, a mostani tanulmányon is két kisméretű fényszóró található, és még a tükrözve felírt „turbo” feliratot is meghagyták a lökhárítón, hogy mindenki tudja, milyen motoros BMW fogja hamarosan megelőzni.