Feltámasztanák a szocializmus imádott luxusautóját

tatra t600
Vágólapra másolva!
Az amerikai piac engedékenyebb törvényi szabályozására tekintettel hamarosan dönt a Tatra arról, hogy újraindítja-e a személyautók gyártását.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan emelkedik az Egyesült Államokban a veterán Tatra luxusautók ára, a legújabb törvényi szabályozás értelmében pedig a kis szériás gyártók számos követelmény alól felmentést kapnak - írta az Autó-motor.

A csehországi Tatra gyár tulajdonosai komolyan vizsgálják azt a lehetőséget, hogy újra elindítják a személyautók gyártását - az utolsó Tatra limuzin 1999-ben készült.

Forrás: Tatra

A saját fejlesztőmérnökök és beszállítók segítségére is számítanak, a gyártást házon belül oldanák meg - az egyedi megrendelésre készülő teherautók miatt vannak ez irányú tapasztalataik.

A tervek szerint a T600-as modellt, azaz a Tatraplant kezdenék újra gyártani, leginkább azért, mert ezt több országba is exportálták, és nem a kommunista luxusautó képe él róla az emberek fejében. Ha pozitív döntés születik, 3-5 évbe telhet az új Tatraplan kifejlesztése és a sorozatgyártás beindítása.