Új rendszámtípus jelenik meg Magyarországon

biciklitartó s osztály
Vágólapra másolva!
Legkésőbb jövő év elejétől megoldódik egy olyan probléma, ami sok, kerékpárokat szállító autós életét megkeserítette. Harmadik, a kocsira szereltektől eltérően szürke rendszámot lehet kiváltani a hátfalra szerelt bringatartókra.
Vágólapra másolva!

Egyre népszerűbbek az autók csomagtérajtajára hevederrel rögzített vagy vonóhorogra bilincselhető, egyszóval hátsó bringatartók, hiszen sokkal kényelmesebb a fel- és lerakodás, a tetőtartókkal ellentétben nem növelik jelentősen a zajt és a fogyasztást. Csakhogy általában kitakarják a hátsó rendszámot, amiért nem kevés autóst megbüntettek már a rendőrök.

Külföldön akkor szabályos csak a harmadik rendszám, ha meg van világítva. Ez nálunk is így lesz Forrás: GTÜ

Nem árt tudni, hogy aki egy papírlapra felírja a három betű, három szám kombinációt, elköveti a hatósági jelzés meghamisítása bűntettet, maradt tehát egyetlen legális útként a rendszám állandó átszerelése. Szerencsére ennek a macerának nemsokára vége, a Velo.hu információi szerint nemsokára ki lehet váltani a harmadik rendszámot.

A jó hírt a nemrég megválasztott kerékpárügyi kormánybiztos, Révész Máriusz jelentette be a Grundban tartott sajtótájékoztatón. Nem volt még szó a kiváltás menetéről és költségeiről, az viszont biztos, hogy a harmadik tábla más színű (valószínűleg szürke) lesz, mint a kocsik első és hátsó rendszáma. A kormánybiztos ígérete szerint év végére, legkésőbb jövő év elejére elkészül a jogi szabályozás.