Kombiként is bemutatkozott az új Opel Astra

Opel Astra Sports Tourer
Vágólapra másolva!
A Sports Tourerről mindent elárultak, csak a csomagtartó méretét nem.
Vágólapra másolva!
Forrás: Opel

Az ötajtós után már az új K Astra kombi változatáról is lerántotta a leplet az Opel a Frankfurti Autószalonon tartandó világpremier előtt. Ezúttal is Sports Tourernek hívják a puttonyos kivitelt, amelynek a méretei nem változtak az elődjéhez képest. 4,7 méteres hosszával 33 centiméterrel nyúlik tovább, mint az ötajtós, de a tengelytávok megegyeznek.

Forrás: Opel

Bár az új kombi kívül ugyanakkora, mint a régi, belül a fejtér 26 mm-rel lett nagyobb, a hátsó lábtér pedig 28 mm-rel. Sajnos a csomagtartó méretét még titkolja az Opel, de az szinte biztos, hogy nem lesz kisebb, mint az előd 500 literes értéke.

Forrás: Opel

Annyit azért elárultak, hogy lehajtott hátsó ülésekkel 1630 literes a tér, ami 80 literrel több, mint korábban. A csomagtérajtót elektromos mozgatással is lehet kérni, ebben az esetben a nyitás úgy is történhet, hogy a lábunkat a lökhárító alá lendítjük, ami akkor praktikus, ha mindkét kezünkkel cipelünk valamit.

Forrás: Opel

Az alapmotorral 1,2 tonna alatt marad az Astra Sports Tourer tömege, ami 130 kilogrammos csökkenést jelent. Az ötajtósnál kicsit később, csak 2016 elejétől lesz megvásárolható Magyarországon a kombi, egyező motorkínálattal és felszereltséggel, csak némileg magasabb áron.