Felnőttesebb lett a Renault Mégane

Renault Mégane
Vágólapra másolva!
Az új generáció úgy néz ki, mintha a Cliót és a Talismánt egy autóvá gyúrták volna össze.
Vágólapra másolva!
Forrás: Renault

A Renault megmutatta az első hivatalos képeket a Mégane negyedik generációjáról, amelynek hivatalosan a Frankfurti Autószalonon lesz a világpremierje. Egyelőre csak a külső képek nyilvánosak, a belsőt és a technikai részleteket még homály fedi.

Forrás: Renault

Annyit azért elárultak a franciák, hogy az új Mégane tengelytávja 28 mm-rel lett hosszabb, emellett a nyomtávok is megnőttek elöl 47, hátul 39 mm-rel. Elődjénél 25 mm-rel alacsonyabb a francia kompakt, ami sportosabbá teszi a megjelenését.

Forrás: Renault

A kocsi a Renault-Nissan Szövetség moduláris CMF platformjára épül, ezt találjuk a Kadjar és a Nissan Qashqai alatt is. Elképzelhető, hogy a Clióhoz hasonlóan megszűnik a háromajtós karosszériaváltozat, vagyis csak ötajtós és kombi lesz, a török gyártású négyajtós Fluence azonban később valószínűleg kap majd utódot.

Forrás: Renault

Már a kezdetektől elérhető lesz a sportos GT változat, amely eltérő lökhárítókat, nagyobb légbeömlőket, 18 colos felniket és tetőszpojlert is kap. Várhatóan 2016 elejétől lehet majd megvásárolni az autót, az alapmotor valószínűleg a 0,9 literes, turbós háromhengeres lesz.