Szeptemberben még ingyenes marad a parkolás Óbudán

fizető parkoló, Óbuda, parkoló, parkolás, parkolódíj
Óbuda parkolás illusztráció
Vágólapra másolva!
A polgármester meghosszabbította tesztidőszakot a hónap végéig, mert a helyi lakosok nem kapták volna meg időben a kedvezményre jogosító kártyákat.
Vágólapra másolva!

A belső-óbudai fizetőparkolási rendszer éles üzemének elindítását eredetileg szeptember elsejére tervezte Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata. Az egyhónapos, augusztusban lezajlott tesztidőszak műszaki szempontból sikeres volt, kiderült, hogy a rendszer működőképes.

Fotó: Bielik István - Origo

Viszont sokan az utolsó pillanatra halasztották a parkolási kedvezmények igénybevételéhez szükséges regisztrációt, ezért augusztus második felében megsokszorozódott az ügyfélszolgálathoz beérkező regisztrációk és kérelmek száma. A feldolgozáshoz és rögzítéshez szükséges idő miatt ezen ügyfelek nem tudták volna szeptember elsejéről igénybe venni a parkolási kedvezményüket.

Parkoló automata a Kolossy téren Forrás: Origo

Bús Balázs polgármester ezért úgy döntött, hogy a fizetőparkolási rendszer tesztidőszakát 2015. szeptember 30-ig, egy hónappal meghosszabbítja. A rendszer éles üzemének beindítása 2015. október 1-jén lesz, vagyis ettől a naptól kezdve számíthatnak bírságra azok, akik nem fizetnek a parkolásért. További halasztásra vagy méltányosságra a parkolási kedvezmények igénybevételét illetően nem lesz lehetőség. A belső-óbudai fizetőparkolási rendszerrel kapcsolatban minden információ megtalálható az Óbudai Parkolási Kft. weboldalán.