Közös furgont mutatott be a PSA és a Toyota

Peugeot Traveller
Vágólapra másolva!
Korábban is volt már együttműködés a három gyártó között, most ez a program új szakaszba lépett, aminek eredménye az új dobozos furgon modellcsalád.
Vágólapra másolva!

A jelenleg futó Peugeot Expert és Citroen Jumpy utódjaként mutatkozik most be a Peugeot Traveller és Citroën Spacetourer, illetve harmadikként a Toyota Proace. A trióból lesznek majd személy- és teherautó kivitelek is, a most kiadott sajtóképeken az üvegablakos előbbiek szerepelnek.

Forrás: Peugeot

Még 2012-ben írták alá azt az együttműködési megállapodást, amely több járműgeneráció közös kifejlesztésére irányul 2020-ig. A cél a fejlesztési és gyártási költségek megosztása volt, hogy ezáltal versenyképes árú termékkel jelentkezhessenek a közepes méretű kishaszonjárművek, minibuszok szegmensében.

Forrás: Citroen

Mindegyik modellt, a márkajelzéstől függetlenül a PSA franciaországi Sevel Nord üzemében készítik majd. A három kisfurgon műszaki jellemzői, motorjaik és felszereltségük is közös, de az adott gyártóra jellemző saját arculatot megőrízték.

Forrás: Toyota

A képek alapján ez leginkább az orr-részre korlátozódik, persze a beltérben is várhatók különbségek. A Citroen Spacetourer, Peugeot Traveller és Toyota Spacetourer bemutatója a jövő év márciusában nyíló Genfi Autószalonon lesz, az autók még 2016 első felében megvásárolhatók lesznek.