Kínában még a Váci úti Ferrari-balesetet is lemásolták

animGIF
Koenigsegg Agera R crash in China
Vágólapra másolva!
A Koenigsegg Agera R még a szupersportkocsik között is igazi unikumnak számít. Elképesztő menetteljesítményekre képes, ám a hatalmas ereje könnyen a vezető ellen fordulhat, ha egy pillanatra elkalandozik a figyelme.
Vágólapra másolva!

Csupán 7 másodperces a videó, amelyet egy köztéri térfigyelő kamera rögzített egy kínai város főútján. Ám ez a néhány pillanat elég volt hozzá, hogy a sofőr nagyon csúnyán amortizálja Koenigsegg Agera R szuperautóját. Megúszta ugyan a totálkárt, de a karbon karosszéria javítása méregdrága művelet lesz.

Forrás: CarNewsChina

Nincs róla hivatalos információ, hogy pontos mi okozta a balesetet, de egyesek szerint az alkohol is közrejátszhatott. Elég furcsa, hogy a belső sávban haladó sportautó egyszercsak irányíthatatlanul kivágódik, az út szélén lévő kerítésnek csapódva többször megpördül és végül magatehetlenül csúszik tovább. Pokoli erejével persze egy óvatlan előzési manővertől is keresztbe állhat.

Nemrég épp Budapesten történt hasonló baleset, amikor a Váci úton egy szintén méregdrága tűzpiros LaFerrari bokrosodott meg egy óvatlan gázadástól. Igaz, annál a balesetnél kevésbé sérült meg az autó, de persze az anyagi kár így is bőven tetemes volt, ráadásul három parkoló autót is megrongáltak vele.

Forrás: CarNewsChina

A svéd manufaktúra, a Koenigsegg hiperautója a világ egyik leggyorsabb járműve, legalábbis a Bugatti Veyron-utód érkezéséig. Az első ülések mögött egy ötliteres biturbó V8-as dolgozik, melyből 1140 lóerő és 1100 Nm szabadul a hátsó kerekekre. Jó tapadás esetén 2,8 másodperc alatt katapultál a kocsi 100-ra, a végsebessége valahol 440 km/h környékén lehet, de ezt még senki nem merte kipróbálni.

Ezen adatoknál talán még ijesztőbb, hogy ez az autó tartotta a 0-300-0 km/h világrekordját (21,19 másodperc alatt gyorsult fel és állt meg) amíg a cég új csúcsmodellje, a One:1 meg nem döntötte azt. Az Agera R utolsó példánya egyedi külsőt kapott, egy németországi autókereskedés árulta 615 millió forintnak megfelelő euróért.